Annonse
FÅR TILLIT: Erlend Wiborg (Frp) blir leder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.FOTO: MARTIN NÆSS KRISTIANSEN

Østfolds første komitéleder på 16 år

Erlend Wiborg (Frp) rykker opp til å bli leder for den viktige arbeids- og sosialkomiteen.

Annonse
Lokale nyheter

Fordelingen av representanter til stortingskomiteene er endelig klar.

– Det er faktisk første gang Østfold har en komitéleder på Stortinget siden Gunnar Skaug ledet kontroll- og konstitusjonskomiteen tilbake i 2001. Det er en stor ære å få dette vervet – en oppgave jeg går til med en viss ydmykhet, sier Wiborg.

Flere viktige posisjoner

Partifelle Ulf Leirstein fortsetter som parlamentarisk nestleder og i justiskomiteen, mens tidligere Trøgstad-ordfører Ole-André Myhrvold (Sp) havnet i energi- og miljøkomiteen.

– Det blir spennende, utfordrende og viktig for Østfold, som står overfor det grønne skiftet, sier han.

En annen Østfold-fersking, Elise Bjørnebekk-Waagen (Ap), skal sitte i helse- og omsorgskomiteen, mens partifelle og veteran Svein Roald Hansen får plass i arbeids- og sosialkomiteen, hvor han blir fraksjonsnestleder. I tillegg fikk han plass i felles parlamentarikerdelegasjon til EFTA og EØS. Stein Erik Lauvås (Ap) fortsetter i kommunal- og forvaltningskomiteen og er fraksjonsnestleder. Han fikk også plass i Nordisk råd.

– Strålende Ny på tinget er også Freddy Øvstegård (SV), som skal sitte i familie- og kulturkomiteen.

– Der har vi barnevern og fattigdomsbekjempelse blant barn og unge; min kjernesak, sier han strålende fornøyd.

Veteran Ingjerd Schou (H) er like fornøyd med at hun skal sitte i forsvars- og utenrikskomiteen, som var hennes ene av tre mulige ønsker. Hun er også valgt inn i partiets stortingsgruppestyre. Partifelle, stortingsfersking og tidligere mosseordfører Tage Pettersen fikk plass i familie- og kulturkomiteen sammen med SVs Øvstegård.

Annonse