Annonse
Christina Olavesen.

Ny leder for Kråkene

NAVN I NYHETENE: Christina Olavesen (34), nylig tiltrådt styreleder for Teaterkråkene i Moss. Jobber som lærer ved Nøkkeland skole. Gift og har to barn. Teaterkråkene har premiere på Rockeulven på Parkteatret 21. oktober.

Annonse
Lokale nyheter

Hva tenker du om det nye vervet ditt som styreleder for Teaterkråkene?

– Det er jo veldig nytt, jeg ble stemt inn som ny leder fordi han forrige måtte gå av da sønnen hans sluttet. Det er det andre året jeg er med som forelder i Teaterkråkene. Det er spennende og alle foreldre må jo bidra, alle har sin arbeidsoppgave.

Har du erfaring fra en slik jobb?

– Jeg har lite erfaring fra teater generelt, men det er jo en styringsgruppe på åtte personer som jobber sammen. Heldigvis er det mulighet til å lære seg noe nytt, og med gode støttespillere er det ikke noe problem.

Hva synes du om Teaterkråkene?

– Det er et helt fantastisk tilbud. Det er ganske utrolig å se hvor mye de barna får til og hvor ivrige de er. Jeg har vært med barna på mange andre ting, men jeg ser at barna her har en utrolig stå-på-vilje, og er veldig tålmodige, sammenlignet med hva jeg har sett andre steder.

Hvordan har prosessen med Rockeulven vært?

– Det har vært en kjempefin prosess. Vi har jo en flott regissør og koreograf som har jobbet med ungene. De startet etter påske, og har jobbet med replikker i sommerferien, og etter sommeren har det vært hardkjør. Nå flytter alle ungene inn på Parkteateret, og da er det øvelse hver dag fra fire til ni frem til premieren.

Hvorfor er det bra for barn å være med i teater?

– Jeg tror det er kjempefint å drive med teater. Barna blir veldig kreative, de er spontane, de er ikke redde for å være noen andre enn seg selv, de trer ut av sin egen rolle og går inn i en annen. Som voksen, hvis du blir bedt om å danse på ballettoppvisningen til datteren din, føler du deg ikke akkurat komfortabel, men disse barna er ikke redde for å gjøre noe nytt og vise andre sider av seg selv.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg leser egentlig ikke så mye bøker, men da må jeg nesten si en av Jo Nesbøs bøker. Men de har nok ikke betydd særlig mye, altså, det er jo bare krim og skrekk.

Hva gjør deg lykkelig?

– Å være sammen med familien min.

Hvem var din barndomshelt?

– Det vet jeg faktisk ikke.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Kanskje at jeg er litt for ordentlig. Jeg må ha system på alt. Og det kan til tider ta litt for mye tid.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da drar jeg på hyttetur til Sjusjøen.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

– For alt som har med barn å gjøre.

Er det noe du angrer på?

– Jeg angrer på at jeg ikke ble med på noe teater da jeg selv var liten, for jeg ser det samholdet blant barna i dag, og ser hvor fantastisk godt det er for dem.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– For å redde alle andre, ville jeg kanskje sagt Donald Trump. Men neida, jeg ville stått fast med mannen min.

Annonse