Mosseboka er blitt en salgssuksess

– Boka vår, «Moss som den er – og var» er snart utsolgt, sier Oddvar Aasen i Moss Historielag.

Han har vært redaktør for bokprosjektet, og er overrasket over at boka ser ut til å bli utsolgt lenge før jul.

Framtidas historiebok

– Dette er en samtidsbok, som viser hvordan Moss ser ut, rett før byen blir slått sammen med Rygge. For framtidige generasjoner vil boka være en historiebok, og for byens innbyggere og tilreisende vil den kunne fungere som en guide for å bli bedre kjent med Moss, sier Oddvar Aasen.
Tirsdag 19. november deltok han på den store bokmessen på Verket Scene, sammen med kjente forfattere som blant annet Kjartan Fløgstad, Shazia Majid og Kim Leine.
– Men vi har også reist rundt i distriktet og holdt foredrag om bokprosjektet. Vi var nylig i Pensjonistforeningen til Gjerrebogen borettslag. Der solgte vi alle bøkene vi hadde med oss. Vi skal snart besøke både seniorgruppa til Moss Arbeiderparti, SeniorHøyre og pensjonistforeningen til Movar. så vi benytter anledningen til å framsnakke Moss, og fortelle om mange steder i byen som ukjente for de fleste; også for innbarka mossinger, sier Oddvar Aasen.

– Vi selger mye

Anne Karin Bøe og Elisabeth Rolfsøn i Norli Bokhandel forteller at det er stort salg av boka. – På lørdag hadde vi signering av boka, og det var en vellykket seanse. Jeg har ikke oversikt over hvor mange bøker som er igjen, men vi ser at det minker faretruende på lageret, forteller Elisabeth Rolfsøn. «Moss som den er – og var» ble trykt opp i 1.750 eksemplarer. Omkring 800 ble forhåndssolgt.
– Er det aktuelt å trykke et nytt opplag?
– Det er ikke gjort noe vedtak i Moss Historielag om å trykke flere bøker. Og det ville uansett være umulig å få til et nytt opptrykk før jul, sier Oddvar Aasen.