Annonse
Forventninger til deg selv: – Hvis du får en 4-er på en prøve, sier du kanskje til deg selv at du er misfornøyd med det, men hvis venninnen din også får 4, sier du jo til henne at det er bra. Ungdommen må lære å bli snillere med seg selv, sier kursholder Nina Nergård.

Mestringskurs til elever som sliter

– På dette kurset får man hjelp med selvbilde, og til å skille mellom tanker og følelser, sier Nina Nergård.

Annonse
Lokale nyheter

Mestringskurs for ungdom er et gratis lavterskeltilbud, i denne omgang for 9. og 10.-klassinger som føler seg nedstemt, engstelige eller som sliter med lavt egenverd. Kurset starter i februar og vil forløpe seg over ti ganger à to timer.

– Og man får ikke fravær på skolen for å være med heller, smiler kursleder og sykepleier Nina Nergård. Hun leder kurset for tredje gang.

Selvbilde

Kurset er i stor grad kognitiv terapi og er basert på psykolog Trygve Børves kurshefte.

– Kurset er beregnet på dem som er nedstemt eller lei seg, sliter med dårlig selvtillit eller dårlig selvbilde. Vi jobber ut fra ABC-modellen; situasjon, tanker og følelser. Vi lærer ungdommen og skille mellom tanker og følelser, sier Nergard.

Kurset foregår i lokaler på Skarmyra, deltakerne får frokost hver gang, og de kan spille spill som lufthockey og biljard i pausene.

Annonse