Dennis Olsen. FOTO: Kenneth Stensrud

Manglet penger - må ta ny sesong i serien

Motorsportstalentet Dennis Olsen må finne seg i å ta nok en sesong i skyggen av Formula 1-sirkuset.

Eurocup Formula Renault 2.0 er navnet på serien der Olsen skal kjøre den kommende sesongen.

I fjor tok hollenderen Nyck de Vries førsteplassen i serien på tredje forsøk. Olsen, som debutant, havnet på en imponerende 2. plass sammenlagt. Det var likevel ikke godt nok til et «opprykk», viser det seg nå.

- Den økonomiske situasjonen er slik at det blir 2.0-klassen i år også. Hadde han vunnet i fjor, hadde han fått 500.000 euro. Det, pluss sponsorene til i år, hadde vært nok til å kjøre i 3,5-klassen, forteller Våler-guttens far og karrierehjelper, Roy Espen Olsen.

 

På første steg i stigen

Dersom den tidligere gokartstjernen hadde klart å samle inn nok penger til å kjøre i 3,5 liters-klassen, ville han havnet i det som enkelt forklart er tilnærmet Formula 1s 1. divisjon. Det er der de mest lovende talentene samles og kjemper om «opprykk» til den store ligaen, Formel 1. Foreløpig har ingen nordmann havnet der. Dennis Olsen akter å bli den første.

 

2,5 millioner kroner for lite

Foreløpig jobbes det fortsatt med å skaffe inn nok sponsorer til å i det hele tatt kjøre i 2.0 liters-klassen. Roy Espen Olsen føler seg trygg på at det ikke blir noe problem.

- Vi er ikke helt i mål ennå. Det var vi ikke på dette tidspunktet i fjor heller, så jeg er ikke spesielt bekymret. Jeg tror vi skal klare det i år også, sier han.

Det koster mye å kjøre løp rundt om i Europa. Forskjellen på et budsjett i 3,5- litersklassen og 2.0-litersklassen er på rundt to og en halv millioner kroner. Tidligere VM-vinner i rally og motocross, Petter Solberg er blant sponsorene som har tro på Dennis Olsen.

- En vakker dag tror jeg ikke sponsorene kommer til å angre på at de var med oss fra starten, sier Roy Espen Olsen.

 

Har trolig valgt nytt lag i dag

Dennis kjørte i fjor for det italienske laget Prema Powerteam. I år skal ikke de ha førere i 2.0-klassen. Dermed må unggutten finne seg et annet lag. Det står mellom tre.

- Alle tre er interessert i å ha ham. De ringer omtrent hver dag, forteller faren.

- Så det er et spørsmål om hva dere vil, og ikke hva dem vil?

- Ja, absolutt.

I det du leser dette kan unggutten allerede ha bestemt seg.

- Jeg tror vi må bestemme oss i kveld, sa Dennis til MD i går formiddag.

- Hvor viktig er valget av et nytt lag?

- Det er helt avgjørende. Man må ha de riktige folkene rundt seg for å vinne. Jeg klarer ikke å gjøre hele jobben selv. Det er et vanskelig valg.

- Hva betyr for deg at du må ta en sesong til i 2.0 litersklassen?

- Det betyr at jeg må utvikle meg enda mer, og vise at jeg er best og klarer å vinne. Det er det eneste sjansen jeg har. Det er kun 1. plass som får premiepenger til å kjøre. Uten de midlene har vi ikke en sjanse til å kjøre 3.5, i hvert fall hadde vi ikke det i år, sier Vålergutten, som altså sikter øverst på pallen den kommende sesongen.

Første løp går i Spania 25. april. Neste uke reiser Olsen etter planen til Italia for å trene.