Annonse
Håvard Thun.

Lokal gutt som bøtter inn mål

NAVN I NYHETENE: Håvard Thun (20), Ekholt-gutt som spiller spiss på Moss Fotballklubb og har skåret fem mål på de to siste seriekampene. Studerer også informatikk ved Universitetet i Oslo.

Annonse
Lokale nyheter

Hvor lenge har du vært i Moss FK-stallen?

– Jeg var et halvt år i MFK i 2015. Men så flyttet jeg til Oslo, og da var det mest naturlig å finne en Osloklubb. Jeg spilte derfor ett år for Ullern. Kom tilbake til MFK før denne sesongen.

Hvorfor kom du tilbake til Moss FK?

– Både trener Ole Martin Nesselquist og jeg er Ekholt-gutter. Da Ole Martin tok kontakt før årets sesong, så valgte jeg å slå til. Jeg syntes Moss FK hadde et spennende lag på gang, og jeg ville gjerne utfordre og konkurrere mot de gode spissene som allerede var på laget. Jeg var mye på benken i første del av sesongen, men gjorde noen gode innhopp. De siste kampene har jeg fått begynne fra start, og det er utrolig fint.

Har du noen forklaring på at det har løsnet når det gjelder scoringer?

– Jeg har alltid likt best å spille spiss. Tidligere er jeg blitt plassert  i forsvaret og på midtbanen. Men nå har jeg fått tillit i spissrollen. Og når jeg har gode medspillere på alle plasser i laget, er det viktig for meg å finne gode posisjoner. Der er jeg ganske smart, og da kommer også scoringsmulighetene. Flere av scoringene er typiske «spiss-mål». Det er tilfredsstillende å kunne bidra positivt i laget. Som spiss er det viktig å ha en tøff innstilling, og det prøver jeg på. Selv om jeg ikke har startet så mange kamper, har jeg nå sju seriemål og ett cupmål. Jeg synes det er ganske bra.

Rykker Moss FK opp i år?

– Jeg håper inderlig det. Jeg synes laget vårt har vært et strå hvassere enn alle motstanderne vi har møtt. Men det er viktig å være fokuserte hele tida. Ellers ryker vi på noen unødvendige tap. En del av motstanderlagene er gode, som Oppsal og Ørn Horten. Men jeg har likevel god tro at MFK skal greie å vinne vår avdeling, og dermed rykke opp.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg leser ikke mange bøker, men det var kult å lese boka om Zlatan Ibrahimovic.

Hva gjør deg lykkelig?

– Det er å være sammen med familie og nære venner, og vite at de har det bra.

Hvem var din barndomshelt?

– Fotballspilleren Wayne Rooney, som den gang spilte på Manchester United. Nå har han gått til Everton, og jeg ønsker ham lykke til der, selv om det er ManU som er «mitt» lag i England. Rooney er en tøff og god spiss, som var en fotballmessig inspirasjon for meg.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg er veldig opptatt av å ha det ryddig og ordentlig rundt meg. Det kan være slitsomt noen ganger; både for meg og omgivelsene mine.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da spiser jeg et solid måltid mat. Gjerne en kebabpizza fra Campino i Moss.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for eller mot?

– Like rettigheter for alle.

Er det noe du angrer på?

– Nei. Jeg står for de valgene jeg har gjort.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Skulle vært moro med en lang fotballprat med Wayne Rooney.

Annonse