LO-sjef Hans Christian Gabrielsen kommer til Østfold.

LO-sjef Hans Christian Gabrielsen kommer til Østfold 1. mai

LO-sjefen kommer til å tilbringe mye av arbeidernes dag i Østfold.

Etter å ha holdt hovedtalen på Youngstorget i Oslo, drar Gabrielsen til Østfold. Der skal han være hovedtaler på hovedarrangementet i Fredrikstad. Deretter går turen videre til Skjeberg Rådhus. Og på kvelden skal han åpne premieren av Oscar Torp-teateret på Sarpsborg Scene.

Mye aktivitet

Hovedparolen for årets 1. mai er «Trygt arbeidsliv for alle». Dette temaet skal gjennomsyre alle arrangementene i Norge som er initiert av fagbevegelsen.

Arbeiderbevegelsen i Østfold har mange arrangementer og det kommer til å være mye aktivitet rundt om i hele fylket. Det vil være sentrale personer fra både LOs ledelse og fra forbund som vil være til stede på flere av arrangementene.

I Moss blir det en lokal hovedtaler. Det er leder Hilde Torgersen fra Fagforbundet som har fått tillit som hovedtaler. De ulike partiene på venstresida i Moss vil holde hver sin appell. Og fra Rødt kommer stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes. Hans innsats på Stortinget, særlig i forbindelse med mistillitsforslaget til Sylvi Listhaug, har ført Rødt høyt opp på de politiske meningsmålingene. Etter sin appell i Moss, skal Moxnes videre til Fredrikstad.

Hovedtalere

Sarpsborg og Askim: Leder Jan-Egil Pedersen fra Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund.

Halden: LO-sekretær Trude Tinnlund, opprinnelig fra Fredrikstad.

Moss: Leder i Moss Fagforening Hilde R. Torgersen.

Fredrikstad: LO-leder Hans Chr. Gabrielsen.

Hvaler: Stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås (Ap).

Rømskog: ordfører Hanne Tollerud (Ap) fra Moss.

Skiptvet: ordfører Jon Ivar Nygaard (Ap) fra Fredrikstad.