MFKs hovedtrener, Arne Erlandsen. FOTO: VEGARD GRØTT/NTB SCANPIX

Liker best overtidsseier

NAVN I NYHETENE: Arne 
Erlandsen (54) er hovedtrener for A-laget til Moss Fotballklubb, som søndag satt klubbrekord, og nesten norgesrekord, med 15-0-seier over Medkila.

Søndag vant laget ditt 15-0 over Medkila. Hva i all verden skjedde?

- Vi møtte bunnlaget. Likevel er det veldig bra å vinne 15-0. Vi klarte å holde høyt tempo gjennom hele kampen. Det er sjelden når du leder 7-0 etter første omgang. Spillerne var godt konsentrert og klarte å være på tå hev gjennom hele andre omgang også. Det er sterkt, for det er lett å slappe av med et så stort forsprang til pause.

Når skjønte du at det kom til å gå mot rekord?

- Jeg visste ikke hva som var rekorden, så det tenkte jeg ikke så mye på. I pausen fokuserte jeg på at vi måtte ha tempo i ballen også i andre omgang. Da jeg i etterkant så at det var rekord, var det moro både for klubben og spillerne. Det er artig å stå i historiebøkene.

Var du på noe tidspunkt redd for at Medkila skulle slå tilbake?

- Aldri.

Hva følte du fra sidelinja underveis i kampen?

- Jeg følte ikke så mye. Du føler mer hvis du vinner 1-0 og scorer på overtid. Men jeg syntes litt synd på Medkila som måtte ta flyet hjem etterpå.

Kunne du ønske du kunne vært på banen og scoret noen av måla selv?

- Nei, i og for seg ikke. Det gjaldt bare å være fokusert og å få «spellera» til å være fokuserte. Det var de flinke til.

Hvilken bok har betydd mest 
for deg?

- Jeg leser relativt mye og veldig mye forskjellig, så da må jeg ta en titt på biblioteket ... Nei, jeg tror jeg må svare den jeg leser nå; det er biografien om Mick Jagger. Den er artig. Jeg leser aldri bøker mer enn én gang, så jeg kan ikke huske én spesiell som har gjort ekstra inntrykk.

Hva gjør deg lykkelig?

- Utenom at ungene klarer seg bra, må jeg nok si å vinne fotballkamper. Særlig på overtid. Det er en sann glede.

Hvem var din barndomshelt?

- Det var Harald «Dutte» Berg. Han var en stor fotballspiller. Jeg er oppvokst på Kløfta, og utenom å spille fotball, var alle ungene på kiosken for å samle autografer. En dag kom Harald Berg kjørende, og jeg fikk sikret meg autografen hans. Jeg visste ikke da hvem han var, men jeg fant ut av det og da var det veldig stas.

Hva misliker du mest ved deg selv?

- Jeg kan i noen tilfeller være litt utålmodig. Jeg vil ha det beste resultatet med én gang. Det er ikke alltid lett å få til, og kan bli litt krevende for enkelte i omgivelsene mine - både egne barn, familien og fotballspillerne.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Da tar jeg en kake til kaffen eller går ut og tar en fest. Men jeg har tre små barn som gjør at tida til å skeie ut er relativt liten.

Hva er du villig til å gå i 
demonstrasjonstog for?

- For barns rettigheter.

Er det noe du angrer på?

- Nei. Jeg er ikke en som går rundt og angrer. Du kan lære av historien.

Hvem ville du helst stått fast 
i heisen med?

- John F. Kennedy - hvis han hadde levd. Det hadde vært artig å høre hans historie - hørt sannheten - for den historien er det mange ulike teorier om.

hanna.sommerstad@dagsavisen.no