Lanserer nytt konsept i Moss - benytter anledningen til å samle inn penger til Hjelp oss å hjelpe

Lørdag koster det penger å komme inn på utestedet Fiskebasaren i Moss. Til gjengjeld går alle inntektene til et godt formål.

Valget falt på den frivillige organisasjonen Hjelp oss å hjelpe.

– Vi ønsket å støtte en organisasjon i distriktet som gjør noe godt. Jeg liker at de ikke beholder noe av pengene selv, men at alt går til de som trenger dem, sier Christian Seth, daglig leder på Fiskebasaren.

– Kommer godt med

Cecilie Aas Roos, en av Hjelp oss å hjelpes frivillige i Moss, ble overrasket da hun ble kontaktet og fikk beskjed om at Fiskebasarens inngangspenger skulle gå til dem.

– Det var helt fantastisk. Jeg hadde ikke ord. De gjorde dette helt på eget initiativ, forteller hun.

Dagsavisen Østfold skrev om den frivillige organisasjonen denne jula, da de samlet inn gaver og mat til familier som trengte det i forbindelse med høytiden. De er også aktive resten av året, og fungerer som et bindeledd mellom trengende og privatpersoner eller næringsaktører som donerer bort mat eller penger.

– Pengene fra Fiskebasaren kommer veldig godt med. Vi er takknemlige for hver eneste lille krone vi får. Pengene settes inn på kontoen vår og brukes i nødstilfeller, som når vi kjøper inn matgavekort eller lignende til familier, forklarer Roos.

Hun kommer til å være til stede de første timene av klubbkvelden på Fiskebasaren lørdag, for å svare på eventuelle spørsmål om organisasjonen og arbeidet de gjør.

En musikalsk reise

Denne kvelden lanseres et helt nytt konsept på utestedet, med navn Flight Mode. Kort fortalt handler det om at det hver kveld spilles musikk tilknyttet en viss destinasjon rundt omkring i verden. Først ut er Los Angeles. Alle gjestene som betaler inngangspenger skal få utdelt «flybilletter».

Lars Magnus Madsen, også kjent som Dj Loys Doy og Caprius, styrer musikken. Han kommer opprinnelig fra Drøbak, men har bodd i Moss de siste par årene. Han ble enig med Christian Seth om at inngangspengene skulle gå til et veldedig formål, i første rekke Hjelp oss å hjelpe.

– Vi ville gjøre noe gøy. Jeg ønsket å støtte dem for å forhåpentligvis skape noen positive ringvirkninger, forklarer han.

LES OGSÅ: Ga bort deler av omsetningen slik at flere skulle ha noen å feire jul med

Kan bli et fast innslag

Christian Seth forteller at de vanligvis aldri krever inngangspenger, med unntak av helt spesielle arrangementer som Ribberock. Det vil koste 50 kroner å komme inn.

– På en lørdag på denne tida av året vil vi være fornøyde hvis det kommer rundt 60 gjester. Vi har plass til 130, men det er tross alt januar, sier han.

Han forteller at de har et ønske om å arrangere disse klubbkveldene flere ganger fra tid til annen, med andre musikalske destinasjoner. Hvor ofte vil avhenge av responsen til publikum. Det åpner muligheten for at andre organisasjoner kan få økonomisk støtte også.

– Vi har ikke bestemt oss for noe ennå, men det vil være naturlig å gi noe til forskjellige organisasjoner hver gang vi arrangerer disse klubbkveldene, forteller Seth.

LES OGSÅ: Denne historien fra 2018 husker en av de frivillige i Hjelp oss å hjelpe spesielt godt