Herrelaget teller rundt 10 spillere. Lagleder Urfan Hussain (i front) håper de snart blir flere.

Jakter nye spillere

Visste du at Moss har et herrelag i basket? Neppe, skal vi tro trener og lagleder Urfan Hussain, som er i ferd med å bygge laget for den kommende sesongen.

Han tok over laget etter at de startet opp i august i fjor. Moss basketballklubb er navnet, og herrelaget spiller i 4. divisjon. Lavere kommer du ikke på seniornivå. Forrige sesong havnet de sist på tabellen.

På rekrutteringsjakt

Målet før neste sesong er enkelt: å få med seg flere folk. I dag er de nemlig kun 10 aktive spillere. Med fem spillere på banen til enhver tid skaper det utfordringer. Særlig når folk må melde frafall til kampdag. Innbyttere er nærmest blitt en luksusvare for det lille laget.

– Det er vanskelig å rekruttere nye folk. Jeg tror mange ikke vet at vi finnes en gang, sier Hussain.

Laget var på det meste 15 spillere forrige sesong, men mange har forsvunnet nå.

– Det har vært vanskelig for oss å få inn nye folk løpet av sesongen på grunn av kontingenten, men nå er sesongen ferdig og vi starter opp igjen i september. Da håper jeg vi er flere, sier treneren og legger til:

– Moss er litt som en omvendt studentby. Alle de unge forsvinner og kommer tilbake senere i livet, sier Hussain.

Alder er derimot ingen hindring for å spille på laget hans.

– Vi har spillere fra alderen 17 til opptil 40 år. Vi spiller ikke på et høyt nivå, så det eneste vi krever er at folk er motiverte. Man må dessuten ha en viss fysikk og kondis, sier treneren og laglederen fra Moss.

Et alternativ til fotball

Moss basketballklubb har tidligere hatt et herrelag i basket, men det begynner å bli noen år siden nå. På barnenivå er tilbudet og mulighetene større.

– Jeg synes det er bra at vi har dette tilbudet i Moss. Alle har sparket fotball, men basket er noe helt spesielt. Her trenger du ikke å være ekstremt god individuelt. Det handler mer om samarbeidet i laget, sier Hussain.

Han mener det er en sosial sport, hvor man blir godt kjent med medspillerne. Selv har han spilt basket i flere år.

Motiverte

I forrige sesongs 4. divisjon møtte de hovedsakelig lag fra Oslo, men også Fredrikstad og Sarpsborg var representert. De har gjerne flere herrelag høyere i divisjonssystemet, så spillere er ikke like stor mangelvare.

– Det gjør det vanskelig for oss, men jeg synes gutta gjorde en god innsats likevel. Sarpsborg vant over oss med bare 14 poeng, mens de var 10 og vi var 5 spillere. Det forteller mye, sier Hussain.

Sarpsborg var for øvrig et av lagene som rykket opp forrige sesong. De startet opp for bare et par års tid tilbake.

– Det er motiverende å se, særlig etter at vi gjorde det så bra mot dem, sier Hussain.