Annonse
12 profesjonelle trenere fra Jamie Carragher 23 International Soccer School er i Råde i tre dager denne uka for å arrangere fotballskole. Hovedmålet er at barna har det gøy.

Jakter fremtidige stjerner i Østfold

Liverpool-profilen Jamie Carragher ser gjerne flere nordmenn i den røde trøya. – Kanskje finner vi den neste John Arne Riise her, sier han.

Annonse
Lokale nyheter

Dette er femte året på rad at Liverpool FC er representert med fotballskole i Råde, men det er første året det skjer i form av Jamie Carraghers organisasjon. Selv om barna får testet ut og spisset sine fotballferdigheter, er det ikke hovedmålet med skolen.

– Det viktigste er at de har det gøy, sier Carragher.

Samtidig er det et mål å motivere spillerne.

– Jeg håper vi klarer å få en av barna til Premier League. Kanskje finner vi den neste John Arne Riise?, smiler den tidligere midtstopperen, som delte flere sesonger på banen med den norske venstrebacken.

Lærer bort Carragher-metoden

Hovedtrener John Connors, som har det overordnede, sportslige ansvaret på skolen i Råde, innrømmer at de har et ekstra godt øye på spillerne, i håp om å finne noen unge talenter.

– Vi selger ikke dette som en leir der vi speider etter spillere, men det er selvfølgelig en del av dette også, sier han.

Til sammen er det 12 profesjonelle trenere fra Jamie Carragher 23 International Soccer School som skal lære barna fotballferdigheter på disse tre dagene.

– Vi lærer dem Jamie Carragher-metoden. Det handler om å ha respekt for hverandre, å jobbe hardt og å høre på trenerne, sier Connors, som holdt et kort orienteringsmøte med foreldrene mandag.

– Vi er glade for at det finnes så mange norske Liverpool-fans. Det gjør det mulig for oss å komme til deres vakre land, sa han da.

Bruker ordfører som tolk

Skolen ble mandag delt inn i 11 grupper. Hver gruppe har minst én norsk assistenttrener, som kan oversette det de engelske trenerne sier.

I den ene gruppa var det Råde-ordfører René Rafshol. Han er egentlig West Ham-supporter, men synes det er artig å kunne hjelpe Liverpool også.

– Dette er både morsomt og lærerikt, sier han.

Har reist langveisfra

Sverke Alvær er en av arrangørene. Han forteller at de i år har samlet rundt 200 barn i alderen 6 til 15 år.

De kommer fra Nittedal i nord til Strømstad i sør. Det er med andre ord et populært opplegg.

– Man plasserer ikke barna her for oppbevaring, men for at de skal ha det gøy. Det er heller ikke en supporterskole, men åpent for alle barn – også Manchester United-fans, smiler han.

Drømmer om Anfield

De fleste løp derimot rundt med Liverpool-drakter mandag. To av dem var brødrene Emil (6) og Jonathan (7 ½) Lippert Bakke, som bar draktene til Liverpools brasilianske angrepsduo, Philippe Coutinho og Roberto Firmino.

De drømmer begge om å spille for favorittlaget sitt.

– Skolen er veldig bra, sier de.

– Hva gjør den bra, da?

– At vi har Michael, verdens beste trener, svarer Jonathan.

– Også er det gøy å sentre til de andre, legger Emil til.

Annonse