13 forskjellige spillere på Moss FK har sørget for at laget har scoret hele 40 seriemål på 12 kamper så langt i år. Det er et snitt på godt over tre mål per kamp etter nær halvspilt sesong. 14 kamper til gjenstår.

Ingen har scoret mer enn MFK

Moss FK er landets mestscorende klubb i 3. divisjon og oppover så langt i år.

På de 12 seriekampene MFK har spilt så langt i år har de scoret hele 40 mål. Det er et snitt på godt over tre mål per kamp. Ingen andre lag i Norge, fra Eliteserien og ned til 3. divisjon, har scoret like mange mål som MFK så langt i serien.

De har dessuten den beste målforskjellen (40-12). Kun 10 lag har sluppet inn færre mål.

Det at laget scorer mye merkes også på poengfangsten. Moss FK har vunnet alle sine kamper på Melløs etter nær halvspilt sesong. Faktisk har de allerede rukket å vinne flere seriekamper i år enn i løpet av hele fjoråret.

Rekordjakt

Thomas Klaussen er lagets toppscorer med 10 fulltreffere så langt i år. MFK-kapteinen mener det ligger en sterk lagprestasjon bak.

– Motstanderne vi møter er ofte opptatt av å mure opp og stenge målet, så det at vi likevel klarer å score såpass mye viser kvaliteten vi har i laget, sier han.

Før sesongen sparket i gang ble han flyttet lenger opp på banen i en slags hengende spissrolle.

– Jeg er veldig glad i denne rollen, og det har fungert bra hittil også. Det var et bra trekk av Ole Martin, sier han og sikter til treneren sin.

Da Klaussen startet karrieren i MFK-drakta spilte han også spiss. Det meste han har scoret i løpet av en hel sesong er 11 seriemål. Den rekorden ser dermed ut til å bli slått.

– Hvis jeg klarer å få samme antall scoringer i siste halvdel også, så blir dette veldig bra, sier kapteinen.

– Møter ikke akkurat RBK

MFK-trener Ole Martin Nesselquist er litt forsiktig med å hausse opp målstatistikken.

– Det er veldig bra, for all del, men det er flere lag som burde vært der vi er. Dette betyr bare at det scores for lite mål i norsk fotball, sier han.

Han tror prestasjonen blant annet skyldes den gode lagmoralen og den harde innsatsen laget la inn under vinterens sesongoppkjøring.

– Vi har fått en god mentalitet inn i laget. Vi har også klart å få kampene inn på våre premisser. Det har gjort at vi har kunnet spille fin fotball og skape mange sjanser. Så er det ikke Rosenborg, Molde og Vålerenga vi møter heller, da, sier han.

Han er glad for at laget scorer mange mål, men understreker at det ikke er alt som gjelder.

– Det viktigste er at vi er underholdende å se på. Jeg håper publikum setter pris på det, sier han.

Det kan det virke som at de gjør. På hjemmekampen mot Østsiden var det hele 1499 tilskuere. Ikke verst for et lag i 3. divisjon, eller Regionsligaen som den også heter.

Moss FK har for tida sommerferie, men sesongen fortsetter med seriekamp mot Holmen søndag 23. juli.

P.S.: Hvis man ser på klubber i 4. divisjon og nedover, er det langt flere lag som har scoret mer enn 40 seriemål så langt. Ett eksempel er Råde, med sine 53 fulltreffere.