Annonse
KAN BLI STENGT: Fra 1. mai kan det være slutt på fotballen i Østfoldhallen. Her er FFK-herrene i trening tidligere i vinter.BEGGE FOTO: MARTIN NÆSS KRISTIANSEN

I mål på overtid?

Blir det mer fotball i Østfold-hallen? Det kan avgjøres neste uke.

Annonse
Lokale nyheter

– Vi skal ha et møte med Thon Eiendom i neste uke om hva som skjer videre, sier Andre Flatner, idrettssjef i Fredrikstad kommune.

Vurderer mulighetene

Det er selskapet Østfoldhallen Fotball AS, som eies av NFF og Østfold fotballkrets, som drifter idrettsdelen av hallen. De har sagt opp leieavtalen med Thon på grunn av dårlig økonomi.

Eiendomssjef i Thon, Bjørge Øiestad, som representerer eieren Storebrand, sier de holder alle muligheter åpne.

– En videreføring av fotball kombinert med andre aktiviteter kan være en vei, men vi vurderer også løsninger hvor fotball ikke er med videre, sier Øiestad i Thon.

Han sier at eieren ønsker mer aktivitet og flere brukere året rundt.

Er det fortsatt behov?

Idrettssjef Andre Flatner har imidlertid ikke gitt opp håpet om det fortsatt skal sparkes ball i Østfoldhallen. Han synes imidlertid engasjementet for å fremme alternative løsninger har vært labert blant fylkets fotballklubber.

Flatner inviterte før helgen kommunesjef i Sarpsborg, Sigmund Vister, og Østfolds fylkeskultursjef, Toril Mølmen, til et møte om hallens framtid.

Her ble det blant annet diskutert om det fortsatt er behov for en innendørshall.

– Vi er enige om at en videre drift av Østfoldhallen er det beste for fylket. Spørsmålet er om det er fotball det er mest behov for, sier Flatner.

Sigmund Vister i Sarpsborg kommune er avventende.

– Det er ikke så aktuelt for kommunen eller fylkeskommunen og gå inn og bidra hvis idretten selv mener det ikke er behov, sier han.

Vister sier at Sarpsborg kommune følger med, men det at det er Fredrikstad som må være toneangivende i prosessen.

– For Sarpsborg sin del er det jo et anlegg som er et stykke unna, og ikke så mye brukt av våre klubber, sier Vister.

Viktig på sikt

Daglig leder i Fredrikstad FK, Joacim Heier, er uenig med kommunesjefen i Sarpsborg. Han mener det er viktig å beholde distriktets eneste fotballhall, hvis man har som mål å utvikle lokale spillere til toppspillere. Men han mener at det er urealistisk å tro at klubbene kan sikre en videre drift på egen hånd. – Det som må til er at kommune og fylkeskommune går inn med penger, sier Heier.

Innstillingen er klar

Til helgen avholder Østfold fotballkrets sitt kretsting, og her er innstillingen klar: Østfold Fotballkrets vil avvikle Østfoldhallen Fotball AS.

De mener det ikke er forsvarlig å fornye avtalen slik den er i dag, eller i verste fall, til en ny og høyere pris, slik Thon Eiendom har signalisert.

Flatner i Fredrikstad kommune sier imidlertid at leien har vært ganske lav til nå og at det selvsagt alltid er et spørsmål om penger.

– Vi skal ta en runde til med eierne, sier han.

– Får dere en avklaring da?

– Jeg håper det, sier Flatner.

Annonse