Mannen ble funnet av noen fiskere få hundre meter fra den populære badestranden Tronvik på Jeløy. FOTO: KENNETH STENSRUD

Har trolig vært død i fem dager

OMKOM: En 53 år gammel mann ble funnet død på Jeløy lørdag. Han hadde da vært på sjøen siden mandag formiddag.

Mannen, som kommer fra Oslo, la ut på en kajakktur i Oslofjorden 27. oktober. Lørdag ble kajakken funnet drivende i sjøen på vestsiden av øya Rauer i Fredrikstad kommune. Den var tom for folk.

Omtrent fire timer senere, klokken 16.03, ble kajakkpadleren funnet omkommet ved Tronvik på Jeløy - et par mil unna der kajakken lå.

 

GPS tegner bilde av turen

Det er politiet i Fredrikstad som etterforsker saken. Krimsjef Rune Albertsen forteller til Dagsavisen Moss Dagblad at

de fortsatt venter på obduksjonsrapporten.

- Det vi kan si allerede nå er at mye tyder på at han havnet i vannet den 27. oktober og har ligget der siden da. Han ble ikke meldt savnet på det tidspunktet.

Ved kajakken ble det funnet en GPS, som inneholdt elektroniske spor om kajakkens ferd på sjøen.

- Den viser at han padlet ut fra Verdens Ende i Vestfold mandag på formiddag. Det ser ut som at ting har gått veldig greit i halvannen time, før signalene begynner å bli ustabile og forsvinner. De dukker ikke opp igjen før ved Rauer.

 

Padlet alene i fjorden

Mannen fra blir betegnet som en erfaren og aktiv padler. Politiet har ingen opplysninger som tilsier at noen andre har vært med på padleturen. Det er heller ingenting på nåværende tidspunkt som tilsier at det skal ha skjedd noe kriminelt.

- Alt tyder på at dette er en ulykke, sier krimsjefen.

kenneth.stensrud@dagsavisen.no