Annonse
Lillegull og Elisabeth koser seg i campingvognen. Her har de alt de trenger, inkludert seng, TV, komfyr og sofa.

Har kommet tilbake i 30 år

Larkollen Camping blir bare mer og mer populær. Nå er campingplassen full.

Annonse
Lokale nyheter

– I gamle dager, «på 80-tallet», bodde jeg i Oslo, og der var det bare betong og asfalt. Jeg hadde lyst til å være et sted der det var litt gress, fordi det var så lite av det i Oslo. Men at det ble Larkollen Camping hvor jeg endte opp å kjøpe vogn, det var egentlig litt tilfeldig, forteller Lillegull Jacobsen.

Campingvogn var noe ukjent for Lillegull for 30 år siden, men en dag ble hun med en venninne som hadde vogn her på Larkollen.

– Venninnen min fant så ut at hun ville selge vognen, fordi ungene begynte å bli store. Da grep jeg sjansen og kjøpte den, sier hun.

Nå er det Lillegull Jacobsen og Elisabeth Haugen som ferierer på tomten år etter år.

Sosialt og hyggelig

Damene har hele 86 kvadratmeter å boltre seg på.

– Her har vi det samme som vi har hjemme, bare i litt mindre format.

I vognen har de både TV og radio, kjøleskap og komfyr.

– Vi lager som regel ordentlig mat, men noen ganger blir det litt enkelt. I går spiste vi kylling med potetsalat, mens i dag skal vi spise koteletter, forteller Elisabeth.

De har også en grill i den lille hagen, som voktes av hunden.

– Man kjenner ikke alle her, men man er på hils med alle likevel. Vi er også heldige som har en nabo som er med i arrangementskomiteen, Vigdis Tangen:

– Vi arrangerer alt fra quiz og bingo til midtsommerfest hvert år, forteller Vigdis.

Hun har hatt campingvogn på Larkollen i nærmere seks år, og synes det er hyggelig å sosialisere med både nye og gamle fjes.

Folk kommer langveisfra

Larkollen Camping har 363 faste plasser, og 34 gjesteplasser.

– Det pleier å være mellom 20 til 30 utskiftninger per år, men de fleste som er her er faste campere. Gjesteplassene benyttes som regel av folk som er på ferietur fra Tyskland, Nederland og de nordiske landene. I tillegg er det en del nordmenn som reiser rundt i hjemlandet, forteller sjefen for campingen, Lisbeth Høiset.

Folk kommer av og til langveis fra også. Lillegull forteller at campingplassen nylig hadde besøk av en storfamilie fra Iran.

– Ikke rart folk vil være her om sommeren, når det er så avslappende her, sier hun.

Avslappende

Duoen liker å gå turer i området, bade i vannet og ta seg en røyk i solen.

– Vi stortrives her, sier de begge.

Og det er de ikke alene om. 8-åringene Konstantin Nordsveen og Ida Holm Sæther er på familieferie her på Larkollen,

– Jeg elsker det her. Det er alltid masse å gjøre. Her kan vi bade, kjøre sparksykkel og leke sammen. Det er faktisk fjerde året vi er her, smiler Sæther.

Nærmest fullbooket

Larkollen Camping er spesielt populær hos småbarnsfamilier og folk fra den eldre generasjonen. Har man planer om å overnatte på området, kan det være lurt å bestille telt- eller campingplass tidlig.

– Jeg vil vel si at vi er nesten fullbooket hele sommeren. I går måtte noen tyskere snu i døren, forteller Lisbeth avslutningsvis.

Annonse