Christian Michelsen, tidligere spiller og kaptein i Moss FK, er nå A-lagstrener for Kristiansund BK. FOTO: KRISTIANSUND BK

Har fortsatt MFK i hjertet

NAVN I NYHETENE: Tidligere Moss-kaptein Christian Michelsen mener klubben hører hjemme i toppfotballen.

Nylig ble en kamp du var involvert i knyttet til kampfiksing. Føler du slike beskyldninger kan ødelegge noe av omdømmet ditt?

- Nei, overhodet ikke. Kampfiksing er det verste jeg vet. Jeg kunne ikke tatt mer avstand fra den typen handlinger. Det er ikke en person i hele verden som kan plassere mitt navn og rykte i en slik sammenheng.

Hva tenker du egentlig om kampfiksing?

- Det er feigt og utspekulert. Jeg blir kvalm når jeg hører om personer som har vært med på det.

Tror du det foregår i norsk fotball i dag?

- Det er jo bevist at det har skjedd tidligere, men jeg har aldri snakket med noen om det.

Hvordan kan man løse problemet?

- Det er vanskelig å svare på. Det handler mye om kultur og person. Jeg tror det må få hardere konsekvenser, for alle involverte.

Du spilte fire år i Moss. Hva husker du best fra tida i klubben?

- I 2004 reddet vi plassen i siste serie­runde mot Aalesund. Den seieren var starten på en opptur i 2005-sesongen, som akkumulerte i en hjemmekamp mot Sandefjord. Hadde vi vunnet den kampen, hadde vi rykket rett opp. Vi hadde alt i våre hender. Dessverre tapte vi, men det var en morsom og spennende kamp foran nesten 10.000 tilskuere. Det var nok mitt høydepunkt fra fire år i en fantastisk fotballklubb med fantastiske mennesker.

Hvordan kan Moss FK komme tilbake til toppfotballen?

- Å satse på yngres avdeling er alfa og omega. Da slipper man å hente dyre spillere utenfra, selv om det nok er en kombinasjon av begge som kommer til å bringe dem til toppfotballen igjen.

Hører klubben hjemme der?

- Ja, Moss har et navn og rykte, og klubben er absolutt blant dem som bør være en del av toppfotballen i Norge.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- Jeg vil ikke si at den hadde så stor betydning for livet mitt, men min første bok var «Beatles» av Lars Saabye Christensen. Den synes jeg var fin.

Hva gjør deg lykkelig?

- Det er når jeg er sammen med familien og får smil av døtrene mine. Da påpeker de for meg hva som virkelig er viktig her i verden: familie og kjærlighet.

Hvem var din barndomshelt?

- Forbildet var i hvert fall Diego Maradona. Inntil han begynte å gjøre ting han ikke burde. Fotballspilleren Maradona, med andre ord.

Hva misliker du mest med deg selv?

- Det har jeg ikke noe godt svar på.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Jeg er en kjedelig type, egentlig. Jeg liker best å være hjemme og kose meg på fredags- og lørdagskvelden. Hvis jeg først virkelig skeier ut er det definitivt sammen med kompisene mine.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

- Rettferdighet.

Er det noe du angrer på?

- Nei, jeg står for det jeg har gjort hele veien. Det er mye man kunne vært etterpåklok på, men jeg bruker ikke energi på det.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

- Det er et farlig spørsmål. Det må være samboeren og barna mine - da vet jeg at jeg har kontroll på dem.

kenneth.stensrud@dagsavisen.no