Døde: Én person omkom etter husbrannen på Jeløy. I tillegg omkom en hund. ALLE FOTO: KENNETH STENSRUD

Har avhørt beboer

Politiet har foreløpig ingen indikasjoner på at det har skjedd noe straffbart i forbindelse med brannen på Jeløy der én person omkom.

Det forteller Henning Dalbye, krimsjef ved Moss politistasjon, til Dagsavisen Østfold.

Krimteknikere var på stedet i går for å sikre spor i jakten etter å finne brannårsaken. Det er det foreløpig for tidlig å si noe om.

– Vi har ingen konkret teori om hva det kan være, forteller Dalbye.

Beboer kom seg ut i live

En person som muligens kan gi svar på det er beboeren i leiligheten der brannen startet. Han overlevde brannen og har nå blitt avhørt. Innholdet i det avhøret vil Dalbye foreløpig ikke kommentere, på grunn av hvor tidlig i etterforskningsfasen de er.

Politiet antar at personen som omkom i brannen på Jeløy var på besøk i leiligheten og var en bekjent av beboeren. Dette jobbes det nå med å få verifisert.

– Identiteten er ikke klarlagt. Vi har bedt om bistand fra Kripos for å få identiteten på det rene. Vi har fått bekreftet at det er snakk om en mannsperson, sier krimsjefen i Moss.

Hund omkom

Da vi snakket med politiet onsdag var det ingen personer som var meldt savnet og som kan knyttes til brannen. Ingen andre skal ha blitt skadet i brannen, men en hund som befant seg i leiligheten hvor brannen brøt ut er også meldt omkommet.

Brannen startet i en av de fire leilighetene som befinner seg i bygningen tvers over Torderød gård.

Kort responstid

Lokalt politi var tilfeldigvis på et annet oppdrag i forbindelse med et biltyveri i nærheten av boligen, da den første meldingen om brannen kom inn klokken 18.09 tirsdag. De ankom stedet etter bare et par minutter. Da var huset allerede overtent.

– Vi fikk tidlig opplysninger om at det kunne være én person som lå igjen i leiligheten. Det viser seg nå i ettertid å stemme, kunne Stig Øvergård, politiets innsatsleder på stedet, fortelle mens brannslukningsarbeidet fortsatt pågikk.

Anholdt mann

Dagsavisen Østfold ble vitne til at en mann ble anholdt mens brannslukningsarbeidet pågikk.

– Det var en person som har tilknytning til stedet, som ikke ville følge politiets ordre og begynte å bli litt voldelig, fortalte Øvergård, som la til at det ikke blir opprettet noen straffesak på bakgrunn av mannens oppførsel.

Selve bygget består av fire leiligheter. Leiligheten hvor brannen brøt ut ble totalskadd innvendig. I de øvrige leilighetene er det ifølge Dalbye registrert fire beboere. De har kommunen håndtert og skaffet midlertidig bosetning for. Det er ikke klart når de eventuelt kan flytte tilbake.