Yasmin Nashat Baggerød fra Moss forstår at mange i det kristne miljøet er skeptiske til yoga, men sier mange endrer mening når de får prøvd det ut.

Håper flere ser lyset

Landets eneste Holy yogainstruktør håper å overbevise flere kristne om å bli med. – Mange tenker at yogaen er noe okkult, sier hun.

Denne helgen er Yasmin Nashat Baggerød fra Moss invitert til Oslo Yogafestival. Der skal hun ha to workshops i Holy yoga, hvorav den ene er forbeholdt par.

Dagsavisen Moss Dagblad skrev om Baggerød først i 2015. Da var mossingen den eneste Holy yoga-instruktøren i Norge. Det er hun fortsatt.

– Det er litt ensomt på toppen, sier hun spøkefullt.

Med Jesus

Holy yoga er fysisk lik den tradisjonelle yogaen. Forskjellen ligger i det psykiske fokuset. Her forsøker man nemlig å komme nærmere Gud.

– Den autentiske yogaen vil alltid ha en åndelig del, men den hopper over Jesus. Det jeg gjør er å inkludere han i yogaen, sier hun.

Kontroversielt tema

Baggerød mener yoga er et godt verktøy for kristne som ønsker å komme nærmere Gud. Ikke alle i det kristne miljøet er like entusiastiske.

– Jeg skjønner hvorfor, men de må se på selve intensjonen med Holy yoga. Den positive effektene av dette er at man får en bedre relasjon til Gud gjennom Jesus, sier hun og legger til:

– Mange tenker at yogaen er noe okkult; At det er hinduistisk eller buddhistisk. Noen sier at «du må ikke finne på å gå dit», mens andre blir kjempelykkelige over at et slikt tilbud finnes.

Har hatt muslimsk elev

Selv om yogaen har Jesus i fokus, er det ikke noe veien for ikke-kristne å ta del i det også.

– Jeg har hatt flere ikke-troende i klassen. Til og med en muslim. Det er ingen hindring, så lenge man er komfortable med rammene. De får uansett den samme roen og fysiske nytten som alle andre, sier Baggerød.

Får oppmerksomhet i USA

I USA, hvor Baggerød ble instruktør, er Holy yoga langt mer populært. Ifølge henne blir det utdannet rundt 100 nye instruktører der hvert semester.

– Vi er nå mer enn 1000 personer, men i Europa ligger vi noen år bak USA. Vi begynner å bygge det opp nå. Jeg regner med vi vil få flere elever som er interesserte i instruktørkurs etter hvert, sier hun.

Hun gleder seg til helgens festival.

– For meg personlig handler det om å komme meg litt ut av den trygge mosseboblen min, mens for Holy yoga er det en fin mulighet til å vise oss fram. USAs øyne er på meg nå. Dette er en stor begivenhet i Holy yogas historikk, i hvert fall i Europa, sier hun.