Tidligere MFK- spiller Amin Askar (29) er klar for å representere Etiopia. Men først må han få lov av FIFA. FOTO: MARIT HOMMEDAL/NTB SCANPIX

- God nok for Norge

LANDSLAGET: Amin Askar (29) fra Moss kan i dag få sin landslagsdebut for Etiopia. Det overrasker fotballekspert Davy Wathne.

TV 2-programlederen mener nemlig Askar er god nok for det norske landslaget:

- Han burde i det minste vært aktuell. Jeg mener han rent ferdighetsmessig er på nivå med de andre som er i stallen.

 

Tøff konkurranse

Wathne tror skader de siste årene har ødelagt en del av sjansene til den tidligere MFK-spilleren. Før det var konkurransen for stor.

- Hvis du ser på ham som en ren venstrekantspiller, hadde landslaget allerede Morten Gamst Pedersen. Han har vært et opplagt førstevalg i mange år.

Brann FK-supporteren understreker at han har forståelse for valget til Askar.

- Hvis man har en bedre sjanse til å få spille for et annet land, skjønner jeg hvorfor spillere gjør det. Spesielt hvis de får muligheten til å delta i store turneringer.

 

Byråkrati hindret debut

Etiopia kjemper for tida om å kvalifisere seg til Afrikamesterskapet neste år.

Askar, som nylig fylte 29 år, har representert Norge på ungdomsnivå, men aldri på A-laget. Dermed sto døren åpen for Etiopia. I utgangspunktet skulle han allerede ha debutert i hjemmekampen mot Mali forrige fredag, men det fikk han ikke spilletillatelse til, fordi forbundet sendte søknaden for sent, ifølge han selv.

Askar håper tillatelsen vil være på plass til dagens returoppgjør.

- Vi har ikke fått noe svar ennå, så vi venter fortsatt på grønt lys fra FIFA. Det er kun snakk om formaliteter, så jeg håper det går i orden, sier han på telefon fra Mali.

 

Trives i Afrika

Kambomannen mener han vil få spilletid av treneren, så lenge tillatelsen kommer på plass i tide.

- Jeg er ikke her for å være på ferie. Så lenge papirene går i orden, regner jeg med å få spille.

Dette er Askars første landslagssamling. Han kjenner ingen av de andre spillerne fra før, men forteller at han reiste til Afrika med to spillere basert i Sverige.

- Han ene forstår norsk, så det er jo et pluss, sier Askar.

Brann-spilleren understreker til Dagsavisen Moss Dagblad at han har det fint på samlingen.

- Det er klart at det er store kontraster her fra hjemme i Norge, men jeg trives. Og så er det jo veldig morsomt å kunne spille på mitt eget kontinent, avslutter han.

kenneth.stensrud@dagsavisen.no