Gir tilbake til lokalsamfunnet

Reier Studio ga bort 15 prosent av omsetningen fra en travel julehandeldag til folk som ikke har noen å feire jul med.

Klesbutikken har de siste tre årene gitt bort deler av omsetningen til gode formål gjennom tiltaket de har valgt å kalle «Pay It Forward». I år ga de pengene til Julaften på Verket Scene.

Dette er et gratisarrangementet, der alle som vil kan komme for å dele julaften med noen.

– Vi ønsker å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, forteller butikkeier Viktoria Reier.

Hun forteller at de samlet inn rundt 5.000 kroner på tirsdag, men at det viktigste fra denne dagen er budskapet.

– Vi har mange følgere i sosiale medier. Så for oss er bevisstgjøringen, av at et slikt tiltak finnes, viktig. Vi håper engasjementet sprer seg og at vi kan inspirere flere butikker og andre aktører i næringslivet til å gjøre det samme, sier hun.

Pay It Forward.
Foto: Kenneth Stensrud

Et stort spleiselag

Reier Studio er langt ifra de eneste som bidrar til at arrangementet blir gjennomført. Frivillighetskoordinator Cathrine Aasen Roksvåg i Moss kommune kaller det en «kjempedugnad».

– Vi har mange aktører som bidrar på forskjellige måter. Støtvig Hotel gir masse mat. Det samme gjør Asko. Elever fra Kirkeparken VGS hjelper oss med å dekke bord, mens Moss Taxi har to 16-setere til disposisjon, som skal hente folk på julaften. Det er også flere bedrifter som bidrar med penger. Ringstad Transport dobler for eksempel pengesummen som kommer inn på spleisekontoen, sier hun.

Roksvåg forteller at hun ble veldig glad da Reier ringte og sa de ville gi dem 15 prosent av omsetningen den ene dagen midt i julehandelen.

– Jeg synes det er veldig raust og hyggelig at de gjør det, sier hun.

Ligger an til besøksrekord

Selve arrangement foregår på julaften mellom klokken 17 og 20. Da fylles Verket Scene opp av folk som ikke har andre steder å være denne tradisjonsrike kvelden.

– Jula er en høytid de fleste assosierer med familietid, men det er ikke alle som har et bord å sitte rundt på julaften, sier Roksvåg.

Julaften på Verket Scene tilbyr gjestene en stor julebuffé, underholdning og først og fremst noen å tilbringe denne tida med.

I fjor deltok 130 personer, inkludert frivillige. I år ligger det an til å bli ny rekord.

– I fjor var den yngste sju måneder og den eldste, som jeg vet om i hvert fall, 86 år, forteller Roksvåg.

Det var Höegh Eiendom og Moss i Sentrum som tok initiativ til arrangementet. I tillegg bidrar Verket Scene, Moss og Jeløy menighet, Kirkens Bymisjon og Moss kommune med å få det gjennomført.

LES OGSÅ: Passer på at flere barn får gaver og sprer juleglede i hundrevis av hjem