Politihuset (bildet) og Statens Hus i Moss legges ut for slag i uka som kommer. Gårdeierforeningen syns det er synd at Entras investeringer går andre steder enn til Moss, men håper andre investorer nå griper sjansen. FOTO: ELISABETH SKOVLY

Gårdeierforeningen håper på nye eier-krefter til Moss

ENTRA-SALGET: Gårdeierforeningen håper utenbys investorer ser mulighetene i Moss, nå som Entra selger Statens Hus og politihuset.

Entra vil rendyrke porteføljen og selger seg ut av alle byer utenom de fire største. Derfor legges Statens Hus og politihuset i Moss samt politihuset i Fredrikstad ut for salg neste uke.

Yngvar Sommerstad, leder av Gårdeierforeningen i Moss, håper salget vil tilføre byen nye, friske krefter.

- Nye investorer er positivt. Vi håper det nå kommer noen investorer utenbysfra som ser mulighetene i Moss. Moss er en interessant by, men kanskje for litt mindre aktører, sier Sommerstad.

 

Aktuelle kjøpere

I onsdagens Moss Dagblad tok investor og forretningsmann Widar Salbuvik til orde for at salget var negativt for byen. Han mente nye eiere vil ha mer igjen for investeringene enn et selskap som Entra og at det kan gi høyere leiepriser. Det er Sommerstad uenig i.

- Jeg har ikke noen tro på at leieprisene vil gå noe særlig opp. De kan også gå ned, og heller ikke det er positivt for Moss. Et riktig prisnivå er viktig - det handler om avkastning på investert kapital. Det jeg heller vil si er negativt, er signalet Entra nå sender ved å selge seg ut av Moss og andre byer. Hva er den alternative investeringen da? Da går jo investeringene andre steder enn til Moss, framhever Sommerstad.

Han sier han ikke kan uttale seg om aktuelle kjøpere, men vet at det er aktuelle kjøpere i markedet.

- Det er ikke vanskelig å selge, for dette er et alternativ til penger i banken. Vi er flere som har kjent til dette en stund nå, og derfor tror jeg salget kan gå raskt om det blir en riktig pris. Om prisen er riktig, vil jeg tro at kjøperen er på plass innen en måneds tid, eller raskere, sier Sommerstad.

 

Höegh ikke interessert

Jan Erik Kristiansen, direktør for utviklingseiendom i Höegh eiendom, ser heller ikke det negative i salget. Men han fastslår at det ikke er noe objekt for deres portefølje:

- Nei, vi er ikke interesserte. Vi har nok. Det må være noen av de større, for det er en stor portefølje. Investorer eller et fond er aktuelt her. Det er solide kontrakter med offentlige leietakere, og det er alltid positivt, sier Kristiansen.

elisabeth.skovly@dagsavisen.no