Frykter køkaos på E6 i helgen

BILKØER: Statens vegvesen frykter lange køer på E6 i forbindelse med helgens tre store Østfoldarrangementer; The Tall Ships’ Races og Oasen 2019 i Fredrikstad og Gatebil på Rudskogen.

– Verst blir det ved avkjøringen til Patterødkrysset ved Moss på søndag fra klokka tolv, sier Kim Erik Kongshaug i Statens vegvesen.

100.000 mennesker

Arrangementene The Tall Ships’ Races og Oasen 2019 går av stabelen i Fredrikstad. I tillegg skal Gatebil på Rudskogen arrangeres samme helg. Til sammen er det ventet at mer enn hundre tusen mennesker skal til og fra disse stedene. Samtidig blir det stor trafikk i forbindelse med den ordinære ferie- og hytteutfarten. Erfaringsmessig er det riksveiene 22 og 111 som får det verste trykket. Statens vegvesen oppfordrer alle som kan, til å la bilen stå.

Søndag er verst

– Fra klokka tolv og noen timer utover på søndag regner vi for å være den verste tida, sier Kongshaug.

Hvor store køer som oppstår søndag, vil for en stor del henge sammen med når alle vil reise hjem. Hvis alle vil reise innenfor et kort tidsrom, blir det lange køer. Derfor kan det være lurt å tenke seg om før man kjører.

Også ferjesambandet Bastø Fosen, vil bli rammet, skriver vegvesen.no.

Tall Ships’ Races

Fredrikstad er vertskap for The Tall Ships’ Races, som ventes å trekke rundt 100.000 tilskuere. Det kristne arrangementet Oasen 2019 regner med noen titalls tusen personer.

Hoteller og øvrige overnattingstilbud i hele Fredrikstadregionen er for lengst fullbooket.

– Vi kommer til å ha omkring 4-5.000 besøkende hver kveld, inkludert dagsbesøkende og deltakere på enkeltmøter, forteller Bjarte Baasland i Oase 2019. Det er totalt ventet 8.000 deltakere til dette arrangementet.

Til Gateløpet på Rudskogen i Rakkestad ventes det tre ganger så mange.

– Vi har ligget jevnt på 35-40.000 i mange år, og vi forventer det vil bli omtrent det samme i år, sier Bjørn Wahlberg ved Gatebil.