Annonse
Frivillighet: Torill Sørenssen i Moss Frivilligsentral regner med innflytting før sommeren i det nye frivillighetens hus på den gamle Helly Hansen-tomta i Byfogd Sandbergs gate. Den offisielle åpningen VIL bli feiret 3. september i år. FOTO: KENNET STENSRUD.

Frivilligløftet

– Når det nye huset for frivilligheten i Moss snart står ferdig, vil vi få en ny giv inn i frivillighetsarbeidet i Moss.Det var i november i fjor at politikerne i Moss bestemte seg for å innfri ønskene fra de mange frivillige organisasjonene i byen, sier en fornøyd Torill Sørenssen.

Annonse
Lokale nyheter

 Hun er leder av Moss Frivilligsentral, og er også leder i interimsstyret for Frivillighetens hus i Moss.
– Det har stått på planen lenge at det var behov for et hus for de frivillige organisasjonene, og i fjor høst fikk vi endelig gjennomslag. Vi ble tildelt de gamle lokalene til Helly Hansen i Byfogd Sandbergs gate 5. Her vil et stort antall frivillige organisasjoner holde hus, blant annet Musikkrådet, Tjukkasgjengen, Moss Idrettsråd, Home-Start Familiekontakten Moss, Moss og omegn demensforening og en rekke andre.

Helly Hansen-bygg

Vi får flere møterom, og vi får muligheten til å skape et felles miljø innen frivilligheten. Det betyr at vi administrativt kan hjelpe hverandre, og det blir lettere å planlegge ulike aktiviteter, sier Torill Sørenssen.

Hun forteller at flere håndverkere fra Syria har vært i arbeid med male og tapetsere lokalene. De kommer fra Moss Voks, og er svært fornøyde med å få muligheten til å utøve yrkene sine i oppussingsprosjektet i Byfogd Sandbergs gate.

Historisk sus

Før helgen var Torill Sørenssen og Liv Stylegar, som mer frivillig medhjelper, på besøk i Moss by- og industrimuseum. Der fikk de hjelp av museumsmedarbeider Bjørg Holsvik til å finne gamle Helly Hansen-bilder som skal brukes i de nye lokalene.

Bildene skal brukes for å gi navn til møtelokalene i Frivillighetens Hus. Navnene blir Maska (basert på Helly Hansens produksjon av gassmasker), Korken, Sydvesten, Systua og Polvotten.

– Det er veldig mange mossinger som jobbet på Helly Hansen gjennom tidene, og jeg regner med at navnene er lett gjenkjennelige. Samtidig gir det oss en mulighet til å fortelle om den tidligere produksjonen i Helly Hansens lokaler for nye mossinger som ikke kjenner historien, sier Torill Sørenssen.

Dugnad

Arbeidet i det nye Frivillighetens hus blir i stor grad gjort på dugnad. Tirsdag 13. juni ble det lagt nye trekk på stoler og benker. Det ble monteres Ikea-møbler, og mange stilte opp for å delta med støvsuging og vasking.

Mange firmaer sponser virksomheten med nødvendig utstyr. En interiørarkitekt har vært til god hjelp, og møblene fra Halinas kafé er på plass i huset, de frivillige har fått en gave på et service til 200 personer fra Moss jern- og stanseindustri.

Annonse