Forsvarets gamle tilfluktsrom ble solgt for nesten tre ganger mer enn de ba om

Rundt 25 personer bød på dette fjellanlegget i Moss. Budrunden varte i over ett døgn.

Det ble en lang og hektisk budrunde om det svært spesielle salgsobjektet til Forsvaret: Et 64 år gammelt fjellanlegg på 408 kvadratmeter.

Klokken 12.00 onsdag kunne alle som hadde lagt inn bud inntil da delta i en budrunde. Den ble ikke avsluttet før klokken 14.40 neste dag. Til sammen la rundt 25 personer penger på bordet.

– Det er helt ekstraordinært, sier Eivind Westby, som solgte anlegget på vegne av Forsvaret.

LES OGSÅ: Sivilforsvaret kvitter seg med tilfluktsrom i Moss - selges for 740 kroner per kvadratmeter

Hemmelig kjøper

I forkant hadde over 180 ulike privatpersoner eller firmaer meldt sin interesse og rundt 100 personer vært på den ene visningen.

Megleren ønsker ikke å fortelle hvem som til slutt vant budrunden, før alle kontrakter er signert. Han røper likevel at de har planene klare for anlegget.

– Kjøper driver en virksomhet, og han har tenkt til å bruke stedet til den virksomheten, sier Westby.

Salgssummen endte opp på 2.730.000 kroner. Prisantydningen var én million.

– Med bakgrunn i den høye interessen skjønte vi at det ville bli en god budrunde, men jeg har aldri før vært borti en så prosentvis høy stigning fra prisantydning til salgssum. Dette tilsier at mange trolig syntes prisantydningen var noe lav, sier megleren.

Fjellanlegget, som blant annet inneholder et hus (bildet) med toalett og kjøkken, har inntil nylig vært brukt av Sivilforsvaret.
Foto: Kenneth Stensrud Fjellanlegget, som blant annet inneholder et hus (bildet) med toalett og kjøkken, har inntil nylig vært brukt av Sivilforsvaret.

– Har gjort et godt kjøp

Det kan Eivind Sundrehagen bekrefte. Investoren og Høyre-politikeren var én av dem som deltok i budrunden, men måtte gi tapt etter hvert som summen skjøt til værs.

– Jeg regnet ut at eiendommen er verdt rundt fire millioner kroner, så den nye eieren har gjort et bra kjøp, sier han.

Dette begrunner han blant annet med den potensielle inntjeningen man kan få fra anlegget i dag, ved å for eksempel leie det ut som et lager. I tillegg mener han beliggenheten er verdifull.

– Et fjellanlegg midt i en by, og kanskje til og med Norges beste by, er gull verdt. Jeg tror dessuten denne bydelen vil oppleve en enorm vekst framover. Den er utrolig sentrumsnær, men samtidig skjermet fra den planlagte jernbaneutbygginga, sier han.

Blåbæråsen Alarmplass.