Tommy Berglind, prosjektleder for barnerittet til Tour of Norway, gleder seg til startskuddet går fra Kanalparken i Moss.

Forlenger folkefesten 17. mai med Tour of Norway gjennom Østfold

Når festlighetene fra nasjonaldagen så vidt har rukket å bli fordøyd, bys østfoldinger opp til nok en folkefest. 18. mai er det nemlig duket for Norges største sykkelritt.

Tommy Berglind, prosjektleder i Tour of Norway, gleder seg til å komme tilbake til Østfold.

– Det skal bli fantastisk. Vi gleder oss til å oppleve Østfold igjen. Det er ikke tilfeldig at vi vender tilbake hit i år også, sier han.

– Vi får mange gode tilbakemeldinger internasjonalt, blant annet fra ryttere, når det gjelder publikumsengasjementet i Østfold, legger han til.

– Ikke pakk ned flaggene

Det at rittet går dagen etter 17. mai byr på flere muligheter.

– Vi får en folkefest til. Vi håper folket venter med å pakke ned flaggene og holder bunaden på, smiler Berglind.

Tidligere år har tusenvis av mennesker fulgt etappene langs løypa i Østfold. Det håper arrangøren også blir tilfellet i år.

– Vi har skyhøye forventninger. Det er bare å ta med seg traktoren eller finne på noe annet morsomt. Det er store sjanser for å havne på TV for dem som er mest kreative, sier Berglind.

Han presiserer at det ikke er lov å befinne seg i selve veibanen, av hensyn til sikkerheten til både rytterne og publikum.

LES OGSÅ: Sarpsborg-ordføreren fornøyd med at de fikk målgang under årets ritt

Stort lokalt engasjement

Berglind er ansvarlig for Tour of Norway for kids, et barneritt som vil gå i Moss etter støvet fra hovedrytterne har lagt seg. Det er helt gratis.

– Alle barn med hjelm og hjul er velkomne, sier han.

Det er her årets 3. etappe bringer rytterne. Startskuddet går klokken 13.45 i Kanalparken i Moss. Her vil også lokale lag og foreninger holde stands, mens det blir musikalske bidrag flere steder langs løypa gjennom byen.

Moss fikk også være startsted i fjor. Da startet den siste og avgjørende etappen i Kanalparken og endte opp i hovedstaden, hvor Edvald Boasson Hagen spurtet inn til seier. Han er én av sykkelstjernene som også deltar i år.

Denne gangen ender etappen fra Moss også i en hovedstad, men til fylket i stedet for nasjonen. Rytterne kommer nemlig i mål i Sarpsborg, etter å ha syklet gjennom steder som Hobøl, Våler og Råde. Se hele løypa i faktaboksen til høyre.

God eksponering

Kristin Utakleiv i Moss i Sentrum mener Tour of Norway er en gullgruve for byer som Moss.

– Det er kjempeviktig å være en del av noe som er så stort. Det gir masse god eksponering av byen vår, sier hun.

Det er Hanne Løkka, rådgiver i Moss kommunes avdeling for kultur og oppvekst, enig i.

– Vi ønsker at alle innbyggerne skal få oppleve festen som Tour of Norway bringer med seg, i tillegg til at det vil være med på å sette Moss på kartet.

– Moss er flinke til å ta den utfordringen, skyter Berglind inn.

LES OGSÅ: Lite Østfold-penger å avse til sykkelfesten Tour of Norway