FN-dagen på timeplanen

SKOLE: Rundt 400 elever fra Bytårnet skole gikk sammen for å lage en dag med stort internasjonalt preg i går.

I går var nemlig FN-dagen, som hyller den fredsbevarende organisasjonen. Det ble markert med en aldri så liten fest i kantina på Bytårnet skole. Stedet var arena for et bredt utvalg av internasjonal mat og kaker, samt musikk- og danseinnslag fra elevene selv.

 

Sprer lærdom

Sussan Johannessen, lærer og kantineansvarlig ved Bytårnet skole, var en av dem som holdt i trådene før og underveis i arrangementet.

Hun var strålende fornøyd med hvordan det hadde gått, da Dagsavisen Moss Dagblad kom på besøk.

- Det er et veldig fargerikt fellesskap her i dag. Jeg håper elevene blir nysgjerrige på hverandre og opplever hyggelig ting sammen, sier hun.

Det virket å være tilfellet. Kantineområdet var smekk fullt av elever fra 5. til 10. trinn, som så ut til å kose seg. Muligens også fordi de slapp å ha en vanlig skoletime.

- Egentlig er kantina kun for ungdomsskoleelevene, men i dag har det har gått bra å ha de yngre her også, sier Johannessen.

 

25 nasjoner representert

FN-dagen på Bytårnet ble arrangert i samarbeid med Globus, som er et mottaksstasjon for dem som ikke snakker norsk ved skolen.

Elevene stilte opp i nasjonaldrakter fra forskjellige land fra hele verden - deriblant Norge. De hadde også pyntet området med flagg som representerte skolens forskjellige etnisiteter.

- Vi har i hvert fall 25 forskjellige nasjoner representert på skolen. Til sammen er det vel rundt 350 til 400 elever her i dag, sier Johannessen.

 

Polsk sanger imponerte

Blant innslagene fra scenen var en danseoppvisning fra elevene Serena og Selma i 8. klasse. Etter det gikk Dominik Nadolski på scenen og framførte en polsk sang, som ville vært verdig en hvilken som helst større scene i Moss.

kenneth.stensrud@dagsavisen.no