Tidligere Sarpsborg 08-trener Roar Johansen fra Rygge. FOTO: LINN CATHRIN OLSEN

Flere klubber jakter Johansen

ETTERTRAKTET: - Jeg er ikke bekymret for at jeg ikke lander på en jobb til neste sesong, sier Roar Johansen fra Rygge.

Den tidligere Sarpsborg 08 og Hønefoss-treneren har vært ledig på markedet siden juni. Nå som fotballsesongen i Norge begynner å nærme seg slutten, har han merket pågangen fra klubber som er interessert i hans tjenester.

- Det har vært noen henvendelser, men ikke noe konkret, sier treneren, som ikke ønsker å kommentere hvilke lag det er snakk om.

- Hvis den rette klubben kommer med et spennende nok tilbud, kommer jeg nok til å hive meg på karusellen en gang til, legger han til.

 

Interesse fra utlandet

Ryggemannen røper at han var svært nær ved å signere som hovedtrener for en utenlandsk klubb tidligere i høst.

- Det var en klubb som vurderte å bytte trener underveis i sesongen. Tanken var at jeg skulle komme inn som en midlertidig løsning. Det var bare snakk om timer før vi ble enige, men så valgte klubben å beholde treneren de allerede hadde i stedet. Hvis de ikke hadde gjort det, var jeg klar til å hive meg på flyet.

Han ønsker ikke å utdype nærmere hvilken klubb det var, annet enn at de spiller i Europa.

 

Åpen for andre roller

Johansen, som tidligere var junior- og keepertrener i Moss FK, holder også døren åpen for andre stillinger i fotballen som innebærer mer enn et rent treneransvar.

- Det er ikke nødvendigvis viktig for meg å være hovedtrener i en klubb. En annen rolle kan være like interessant. Alt fra sportssjef til assistenttrener i en større klubb, for eksempel.

- Har du noen preferanser når det kommer til hvilket nivå i fotballen du ønsker å jobbe?

- Nei, overhodet ikke. Det er rollen som skal fylles som er det viktigste. Om det er i Tippeligaen eller 2. divisjon spiller ingen rolle. Men: skal jeg først gå inn, må det være i en 100-prosentstilling.

 

Utelukker ikke MFK

Ryggemannen, som bor i Larkollen, har blant annet brukt fritiden til å følge med på Moss FK i år.

- De var på mange måter uheldig med å havne i en avdeling med Follo. Allerede før sesongen var jeg sikker på at de ville rykke opp. Moss måtte ha hatt en fantastisk sesong om de skulle klart det i stedet. Men slik gikk det altså ikke.

Han er likevel imponert over hvordan klubben har forbedret seg.

- Erlandsen har vist nok en gang hvilken god trener han er. Det blir spennende å se om han fortsetter.

- Kunne du tenke deg å trene MFK?

- Det er et veldig vanskelig spørsmål å svare på. Det blir litt for mye «hvis» og «dersom». Jeg går ikke akkurat rundt og venter. Men for å si det sånn: Hvis Moss hadde ringt meg, hadde jeg gledelig tatt den telefonen.

- MFK er en klubb jeg har tilbrakt mange år i, så det kunne vært spennende. Samtidig registrerer jeg at ting er i ferd med å gå den rette veien på Melløs. Det er mindre støy rundt klubben, legger han til.

Johansen har tatt over etter Erlandsen før, da han ble trener i Ull/Kisa. Etter det Dagsavisen Moss Dagblad kjenner til har det toget gått for neste sesong.

- Vi kan ikke forskuttere at det er skrevet noen kontrakt, men en avgjørelse er tatt, er alt styreleder Thomas Thorkildsen ønsker å si på nåværende tidspunkt.

kenneth.stensrud@dagsavisen.no