Et stykke avishistorie

Ny avis: Rundt 35.000 husstander i mosseregionen fikk lørdag servert et lite stykke avishistorie. Og i sentrum fikk de et til.

Et stykke avishistorie

Ny avis: Rundt 35.000 husstander i mosseregionen fikk lørdag servert et lite stykke avishistorie. Og i sentrum fikk de et til.

Det lå noe nytt på dørmatter og i postkasser i mosseområdet lørdag. Den gamle avisgutten som mange kjenner fra gamle Moss Dagblad var forsidegutt også i Dagsavisen Moss Dagblads historiske førsteutgave.

Det var knyttet stor spenning til den nye avisen, og rundt 35.000 husstander i mossedistriktet fikk prøve den nye avisen til frokost, før mange fant veien til sentrum og Mosseporten. Der hadde nemlig hele Moss Dagblad-redaksjonen og resten av Dagsavisen invitert til kakefest. Tre digre marsipankaker forsvant i formiddagstimene, og folk fikk en prat med byens nye journalister.

- Dette var veldig moro, og lover bra for fortsettelsen. Jeg tror vi må ha solgt flere abonnement hittil enn vi hadde på samme tid da vi lanserte en lik utgave i Drammen i fjor, sier sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen, Eirik Hoff Lysholm. Det er nå nøyaktig ett år siden Dagsavisen Fremtiden så dagens lys i Drammen.

- Det er tydelig at Moss Dagblad har vært savnet i byen, og at konseptet med alt du trenger i én avis ble godt tatt imot, sier Lysholm, og legger til:

- Jeg og ungene har feiret med to pølser i vaffel hver!

Også på sosiale medier som Twitter og Facebook var engasjementet rundt lanseringen stor. «Gratulerer og lykke på ferden. Moss bør være en toavisersby», skriver blant annet Svein Wisth på vår Facebook-side.

elisabeth.skovly@dagsavisen.no