Thomas Klaussen, MFK. FOTO: KENNETH STENSRUD

Drømmer om MFK-opprykk

Thomas Klaussen er fortsatt sugen på opprykk. Troen på at MFK kan klare det, er en av grunnene til at han nå ønsker å binde seg til klubben i minst to nye år.

Det foregår mange utskiftinger i MFK-stallen for tida. Som Dagsavisen Moss Dagblad tidligere har skrevet har klubben allerede sikret seg Mads Ryghseter og Martin Elvestad fra henholdsvis Birkebeineren og Kvik Halden.

Mandag ble det også kjent at toppscorer i 3. divisjons avdeling 1, Omar Fonstad El Ghaouti, har signert en toårskontrakt med klubben. Det jobbes også intenst med å binde fast fjorårets nøkkelspillere, som per i dag ikke har kontrakt med klubben neste sesong.

 

Viktig spiller for klubben

På den lista står kaptein Thomas Klaussen høyt. 26-åringen er den spilleren som nå har vært desidert lengst på A-laget, etter at Jon-André Fredriksen la opp. Klaussen kom til Moss FK i 2009 og har ifølge NFF scoret 41 mål på nøyaktig 100 kamper for klubben.

Den siste tida har han forhandlet med klubben om en ny kontrakt. I skrivende stund er ingenting foreløpig signert, men MFK er ved godt mot.

- Vi har en veldig tett og god dialog med Thomas. Jeg blir overrasket hvis han ikke er mossespiller neste år, forteller sportslig leder Fredrik Scheinert.

Ørjan Christiansen mener det er viktig for laget at fjorårets kaptein fortsetter i gult og svart neste år.

- Jeg håper han fortsetter. Vi ønsker å ha det avklart så fort som mulig, sa han på sin første trening som hovedtrener i forrige uke.

 

Ønsker langtidskontrakt

Spilleren selv bekrefter at han har hatt en positiv dialog med klubben, men at de ikke har kommet helt i land med alle forhandlingene ennå.

- Det er kun snakk om noen små detaljer. Vi kommer sannsynligvis til en enighet, kanskje allerede i løpet av uka. Det blir nok Moss for min del neste år også, sier han.

En av detaljene det forhandles om er kontraktslengden.

- Hvis jeg først skal skrive under for Moss, blir det på lengre sikt. Etter at vi rykket ned i 2010, har jeg alltid hatt et mål om å hjelpe klubben opp til 1. divisjon igjen. Det hadde vært morsomt å være med på, sier han.

«Lengre sikt» betyr i dette tilfellet minst to år, antyder han.

 

Vil fortsette på landslaget

I tillegg er det viktig for angrepsspilleren å få muligheten til å fortsette med futsal på si. Der representerer han både eliteserielaget Vegakameratene og landslaget.

- Det virker som om klubben er positiv til det. Når jeg får fortsette med futsal sammen med fotballen, har MFK gode kort for å beholde meg, sier spilleren, som er blitt jaktet på av andre lag i løpet av årene han har tilbrakt i Moss.

Klaussen mener også det er fristende å fortsette som kaptein.

- Jeg liker den rollen godt, og kunne godt tenkt meg det videre, sier han.

 

Mål: Bedre enn i fjor

Klubben er også i forhandlinger med Vidar Martinsen, som i dag står uten kontrakt etter over sju år i Fredrikstad FK. Hvis det kommer på plass kan det i så fall bli kamp om kapteinsbindet, men det er ifølge Klaussen ikke avgjørende for om han skriver under eller ei.

Dersom alt går som både spilleren og klubben forventer, blir Klaussen med på laget som skal kjempe i toppen av Oddsenligaen neste sesong.

- Vi ønsker å være et topplag i 2. divisjon. I tillegg har vi som mål å prestere bedre enn i fjor, da vi kom på 3. plass, forteller hovedtrener Christiansen.

Klaussen liker innstillingen.

- Det er ganske positivt det som skjer i klubben nå i disse dager. Det er langt fra umulig for oss å rykke opp innen et par år - ellers hadde det ikke vært like aktuelt for meg å skrive under, sier han.