"Drømmeplassen" i Nesparken

– Vi vil ha både barn, ungdom og voksne mer ut i naturen. Prosjektet kalles "Drømmeplassen", og bygging av grillhytte i Nesparken skal stimulere til at flere familier kommer seg ut, sier Fred W. Iversen i Moss og omegn jeger-. og fiskeforening (MOJFF).

 Torsdag 13. februar overrakte Geir Knutsen, fra organisasjonen 4H, en sjekk på 100.000 kroner til MOJFF og 8. Moss speidergruppe. Det er Gjensidigestiftelsen og 4H som samarbeider for å hjelpe lokalsamfunn i Østfold til å skape møteplasser i naturen. Det var 11 søkere til prosjektet «Drømmeplassen», og det ble fem vinnere som får 100.000 kroner hver.
– Planene om en grillhytte i Nesparken er midt i blinken for Gjensidigestiftelsen formål, sier Geir Knutsen.

Kortreist friluftsliv

Grillhytta skal plasseres i området ved Speiderhuset og badestranda i Nesparken.
– Den vil bli et flott tilskudd til de aktivitetene som allerede er etablert i dette området. Vi tror at dette vil gjøre det mer fristende for barnefamilier å komme seg ut i naturen, sier Hilde Andreassen i 8. Moss speidergruppe.

Elevprosjekt

Prosjektet er også positivt for Malakoff videregående skole.
– Våre skoleelever skal bygge grillhytta. Det gir mange ungdommer en god praksisplass, og samtidig får de et eierforhold til «Drømmeplassen», sier Irene Tøien, som er fagleder for bygg og elektro ved skolen.
 Initiativtakerne i Moss og omegn jeger- og fiskeforening hadde først tenkt seg å bygge ei grillhytte i foreningens nærområde ved Skihytta i Mossemarka. Men de innså etter hvert at det kunne bli litt for langt unna. For målet er å sikre byens innbyggere et kortreist friluftsliv.

Hele døgnet; hele året

– Nesparken er ideelt. Det ligger sentralt ved Moss sentrum, samtidig som det allerede er et velkjent turområde for mange mossinger.
Det er heller ingen ulempe at det bygges en ny scene og et amfi ved Speiderhuset. Sammen med badeplassen, som de siste årene har hatt Blått Flagg-status, vil grillhytta føye seg inn i et friluftsområde som svært mange bruker i dag, sier Fred W. Iversen.
Han forteller at hytta vil være åpen for bruk 24 timer i døgnet; året rundt. Prosjektet har vært planlagt siden april 2019. Gjensidigestiftelsen og 4H har ønsket at flere organisasjoner samarbeider om søknader til «Drømmeplassen», og det ble tidlig etablert et godt samarbeid mellom 8. Moss speidergruppe og Moss og omegn jeger- og fiskeforening. De fikk med seg Øyvind Løken i Arkitekturverket, og det er han som tegnet grillhytta.

Kan klatres på

– Jeg har forsøkt å finne en utforming som er litt original. Dette skal være en brukshytte, og det blir også mulig for barn å klatre på selve hytta, sier Øyvind Løken. Moss kommune har vært konsultert siden starten på prosjektet, og har gitt de nødvendige tillatelser. Kommunen har også vært aktivt med på å finne fram til det beste området i Nesparken for plassering av grillhytta.
Det som gjenstår nå er å bli enige om hvem som skal ha ansvaret for vedlikeholdet av den nye friluftsplassen.
– Vi har nær kontakt med Moss kommune, og jeg er sikker på at vi skal greie å komme fram til en god avtale om drift og vedlikehold, mener Fred W. Iversen.