180 statlige arbeidsplasser har flyttet inn i Ankers Hus på Verket

Det nye Skattekontoret i Moss har åpnet dørene. Det skal huse 180 arbeidsplasser og høy spisskompetanse.

Skatteetaten er de første til å flytte inn i det nye bygget på Verket, kalt Ankers Hus, vis-à-vis Støperiet.

Det gjorde de allerede mandag 15. oktober, men mandagen tre uker senere var den offisielle åpningsdagen.

Varaordfører Benedicte Lund (MDG) ønsket dem velkommen til den gamle bydelen, som tidligere var hjemmet til hjørnesteinsbedriften Peterson.

– Dette er en stor og hyggelig begivenhet å få være med på. Vi i Moss gleder oss over at denne bydelen skal fylles opp av aktivitet og mangfold, sa hun i sin tale til de fremmøtte.

Samlet på ett sted

Det nye skattekontoret har 180 statlige ansatte med spisskompetanse innen skatt og avgift. De jobber med alt fra veiledning av publikum til skattekrim og kontrollvirksomhet.

35 av dem kommer fra Ski. De øvrige har allerede jobbet i Moss, blant annet på Sentralskattekontoret for storbedrifter (SFS).

Øyvind Strømme, direktør i Regionavdelingen til Skatteetaten, forklarer årsaken til at de valgte å samle de ansatte under ett tak i Moss og i tillegg flytte de ansatte fra Ski hit.

– Det var på grunn av kompetansemiljøet som er her. Det gjorde det naturlig å bygge et styrket kontor her. Moss blir med dette et kraftsentrum på skattefronten i Norge, sier han.

– Flotteste i Norge

Som mossing og tidligere fylkesskattesjef i Østfold syntes han det var ekstra stas å være til stede under den offisielle åpningen av det nye skattekontoret på Verket.

– Jeg har åpnet mange nye skattekontoret i Norge, men dette er det flotteste jeg har sett, sa han i sin tale.

Ann Kjersti Kjeia Sletten, regiondirektør i Skatt øst, var også fornøyd med lokalene og påpekte at 180 ansatte er et stort skattekontor i norsk skala.

– Endelig har vi et skattekontor samlet under ett tak i Moss. Det har vi snakket om i mange år, og nå har vi endelig fått det, sa hun.

Viktige arbeidsplasser

SFS har vært i Moss siden 1992. Før flyttingen til Verket holdt de til i Dronningensgate 1, hvor det nylig ble kjent at det nye regionkontoret til Nav Viken skal flytte.

– Dette har vi ventet på lenge, sa SFS-direktør Vegard Kristiansen under åpningen av det nye lokalet på Verket.

Han forklarte at SFS står foran en stor omorganisering neste år, men at etaten fortsatt skal ledes fra Moss.

– De ansatte her vil ha et særskilt ansvar for de 500 største bedriftene i Norge, sa han.

Ifølge Karin Røn, pressekontakt i Skatt Øst, disponerer de 4.000 kvadratmeter i det nye bygget. De er fordelt på to etasjer, pluss deler av ytterligere to, forklarer Bengt Karlsen, kontoransvarlig i Skatteetatens IT- og servicepartner (SITS).

De kommende leietakerne som skal flytte inn i bygget inkluderer BDO og Moss Tannklinikk.