Slik er det tenkt at det nye ladetorget på Kirketorget skal se ut.

14 plasser klare til 17. mai

Som den reneste bursdagsgaven lover Fortum at et moderne ladested for alle elbiler står klart til nasjonaldagen.

«To multistandard hurtigladere (DC og AC), i tillegg til fire uttak for 22 kW og åtte uttak for 7,4 kW AC» blir å finne på det nye Ladetorget Fortum skal bygge og drifte på Kirketorget. For de av oss som ikke er like stø på elbilspråket, forklarer ordfører Tage Pettersen:

- Det blir 14 plasser med ladere i alle varianter og hastigheter. Utfordringen med elbiler i dag er at det etter hvert finnes like mange elbil-ladere som mobilladere, og da kan ikke alle lade overalt. Men på dette nye torget skal alle få lade, uansett biltype, sier Pettersen.

 

Et av landets største

I en pressemelding skriver Fortum at ladeanlegget vil kunne lade alle kjente og planlagte elbiler. Ladetilbudet vil gi fra to ganger til 25 ganger raskere lading enn man oppnår hjemme i garasjen. Etter det både Fortum og ordfører Pettersen forteller, blir det nye ladetorget et av landets største i sitt slag. Byggingen av ladeplassene blir en del av oppussingen av Kirketorget, og det er altså Fortum Charge av Drive som skal stå for bygging og drift.

 

Betaling per minutt

Ladetjenesten vil koste penger, i form av at man betaler per minutt lading. Ordføreren forteller at det er to grunner til det.

- For det første skal det være med å finansiere tilbudet. Men vel så viktig er det med betaling slik at det ikke blir brukt som permanent parkering. Vi ser på enkelte plasser rundt om i byen i dag at folk bare setter bilen der hele dagen.