DEBATTSKRIBENTER: Ulf Leirstein (til venstre) og Erlend Wiborg, begge stortingsrepresentanter for Østfold Frp. (ARKIVFOTO)

Leirstein med sitt første politiske utspill siden varslingssakene

Stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Østfold Frp) er med dette debattinnlegget om flyplassen på Rygge tilbake på den politiske arenaen.

Siden det ble kjent i starten av januar at Leirstein sendte eposter med hardporno til en 15-årig gutt i FpU i 2012, samt foreslo trekantsex med en annen 15-årig gutt i ungdomspartiet samme år gjennom en sms til en kvinnelig partikollega, har Leirstein trukket seg fra sine verv i lokallag og på Stortinget, blant annet som komitéleder og parlamentarisk nestleder for Frps stortingsgruppe. Siden har han ligget lavt i terrenget.

Etter at spekulasjonene om en gjenåpning av den sivile flyplassen på Rygge fikk ny fart på seg mandag, er imidlertid Leirstein, som fortsatt er stortingsrepresentant, tilbake i den politiske manesjen.

Utspillet i samarbeid med stortingskollega Erlend Wiborg kan du lese i sin helhet her:

"Gledelige nyheter for Rygge flyplass!

Veldig spennende å lese i media om at Ryanair igjen vurderer å etablere seg på Rygge med sivil flytrafikk. Vi er mange som har savnet flyplassen og det å kunne reise fra Rygge. Og kommer Ryanair til Rygge så vil vi nok raskt se at andre selskap også har lyst til å fly fra flyplassen vår her i Østfold. 

Det er også veldig interessant å se hva sjefen i Ryanair nå uttaler. For alle som husker debatten fra fjorårets valgkamp så var det slik at Ap, LO, Sp med flere ga skylden til regjeringen, og skyldte på innføringen av flypassasjeravgiften. Noen av oss har argumentert med at det neppe var avgiften som var årsaken til at Ryanair trakk seg fra Rygge. All den tid de startet å fly fra Gardermoen og økte sin aktivitet på Torp. De betaler samme avgift der. I media kan vi lese følgende uttalelse:

"Vi har lagt ned basene på steder som Marseilles eller Rygge på grunn av trusselen for at vi bli påtvunget fagforeninger. Nå som vi frivillig har gått med på å snakke med fagforeninger, vurderer vi og er i aktive diskusjoner med disse flyplassene om å etablere baser igjen, sa konsernsjef Michael O'Leary i Ryanair".

Spesielt med tanke på den kampen Arbeiderpartiet og LO så til de grader førte FOR Ryanair kan man jo lure på om de føler seg litt lurt?

Vi gleder oss over at det jobbes for ny aktivitet på Rygge flyplass, og alle selskaper som forholder seg til lover og regler er hjertelig velkommen til flyplassen vår i Østfold!"

Ulf Leirstein og Erlend Wiborg, stortingsrepresentanter Østfold Frp