Kultur

Backstreet Girls tar med lokal trommis til Verket Scene

Siden februar har Jonas Kjærnsrød, opprinnelig fra Våler, spilt trommer for Backstreet Girls. Fredag blir første gang han spiller med bandet i hjemtraktene.

Backstreet Girls foran en bar. Fra venstre trommis Jonas Kjærnsrød, bassist Geir Vaag, gitarist Petter Baarli og vokalist Bjørn Müller

Siden 1984 har Backstreet Girls bragt boogie-rock med seg over det ganske land.

Jonas Kjærnsrød (34) trekker ned aldersgjennomsnittet i bandet noe, men han er ikke ukjent på rockescenen av den grunn. Med fartstid i både De Press, Norsk Råkk og Freedumb er han til tross for nytt band, ikke en nykommer.

Han har spilt punk og rock siden han startet med trommer, og det er en selvskreven fan som tok over stikkene i februar.

– Det er sånn du drømmer om på natten, at trommisen brekker beinet eller noe, så du må steppe inn og dra noen låter, ler Kjærnsrød.

Etter at han overbeviste bandet på audition, fikk han to øvinger før han ble kastet ut i første konsert.

– Jeg måtte lære meg femten låter på en uke, så var det bare å lytte meg ihjæl på musikken og lage notater. Det gikk overraskende bra, når det er god musikk så er det lett å lære seg.

Jonas Kjærnsrød i rutete skjorte, bandana og solbriller, gjør rocketegnet til kamera

Lover energi fra start til slutt

Likevel var det med en smule ærefrykt og lett slør av nerver at Kjærnsrød bega seg ut på turné.

– Backstreet Girls har en veldig dedikert fanskare. Folk kjører i bil i flere timer for å se dem. Og den forrige trommisen er en jævli god en, gutta er en del år eldre enn meg og har holdt på i gamet lenge. Så jeg var litt nervøs. Men jeg får i hvert fall høre at det låter kick-ass!

Når Kjærnrød får spørsmål om hvordan han egentlig havna i bandets søkelys, ler han.

– Litt usikker! Jeg har gjort noen jobber med Senjahopen, og gitarhelten Petter Pogo derfra nevnte meg kanskje. Også er vi på samme booking management, og det er mye bekjente av bekjente.

Han håper rockefolket i Moss tar turen til Verket Scene fredag 17. september. Det blir i hvert fall ikke kjedelig, skal vi tro den relativt nydøpte Backstreet-trommisen.

– Jeg har aldri spilt med et band som har så høy energi på scena. Petter Baarli er overalt hele tiden mens han holder på, og Bjørn har fylt 61 år nå, men synger som om han er en 20-åring. Det blir masse, masse energi, fra start til slutt.