Politiet rykket ut med store styrker til adressen der en kvinne i 30-årene ble knivstukket i Moss fredag 13. oktober 2017.

Krever tvungent psykisk helsevern etter drapsforsøk på Krapfoss i Moss

Mannen som knivstakk en kvinne på Krapfoss skal ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Det kommer fram i tiltalen mot mannen, som ble klar i forrige uke.

Det betyr i så fall at han er strafferettslig utilregnelig, altså at han ikke kan straffes for drapsforsøket. Aktor har i stedet nedlagt påstand om at han dømmes til tvungent psykisk helsevern.

Ukjent våpen

Politiet mener mannen forsøkte å drepe kvinnen ved å påføre henne gjentatte stikkskader i bryst-, mage- og ryggregionen. Angrepet skjedde fredag 13. oktober i fjor.

Etter knivstikkingen gjorde politiet beslag i en kniv. Den ble funnet utendørs, et stykke unna gjerningsstedet, forteller statsadvokat Cecilie Schløsser Møller, som er oppnevnt som aktor i saken. Politiet har derimot ikke klart å fastslå at det var våpenet som ble brukt i drapsforsøket.

– Det er usikkert hvilket våpen som ble brukt, men at det ble brukt et stikkvåpen er det ingen tvil om. Det har man kunnet fastslå ut ifra skadene, forteller hun.

Bodde samme sted

Ifølge Moss Avis ble kvinnen påført seks knivstikk, fire i ryggen og to i mageregionen.

Knivstikkingen skjedde i en omsorgsbolig for personer med utfordringer knyttet til rus og psykiatri. Både den tiltalte mannen i 20-årene og den fornærmede kvinnen i 30-årene var beboere der, ifølge Møller.

– Det er den eneste tilknytningen de to har, sier hun.

Har forklart seg

Statsadvokaten forteller at den tiltalte mannen har forklart seg til politiet, men at informasjonen han har gitt dem har vært begrenset.

– Han har ikke forklart seg grundig om saken. Vi vet ingenting om eventuelt motiv eller om dette har vært en helt tilfeldig handling med utslag i sykdommen hans, sier Møller.

Hun forteller videre at det befant seg én annen person i samme leilighet da knivstikkingen fant sted. Vedkommende har blitt avhørt som et vitne. Kvinnen skal ikke ha sett selve knivstikkingen, da hun befant seg i et annet rom, forteller Møller.

Rettssaken er berammet til oppstart i Moss tingrett den 28. oktober. Det er satt av tre dager til hovedforhandlingene.