Kjørte 150 km/t i 40-sone forbi ungdomsskole og boligstrøk

Da føreren til slutt stanset bilen, måtte politiet bruke både pepperspray og elektrosjokkvåpen for å få kontroll på ham.

Mannen, som er en kjent idrettsprofil i og fra mossedistriktet, er nå dømt til fengsel for både denne samt et annet tilfelle av ruspåvirket kjøring.

Episoden over skjedde i juni i år.

En politipatrulje fra Fredrikstad kom tilfeldigvis over mannen i trafikken, og mistenkte at han kjørte for fort. Patruljen fulgte etter bilen og foretok en gjennomsnittsmåling, som viste rundt 50 km/t i en 40-sone.

Da politibetjenten skrudde på blålysene og blinket med fjernlysene for å indikere at de ønsket å stoppe føreren, akselererte bilen kraftig.

LES OGSÅ: Målt til dobbelt så høy hastighet som fartsgrensen

Kjøretøyet lettet fra bakken

Politiets målinger viste at bilen nå kjørte i rundt 150 km/t i 40-sonen. Politijakten skjedde i et tettbebygd boligstrøk med flere fartsdumper, blant annet forbi Borge ungdomsskole. Det var dog midt på natten, så det var lite eller ingen folk ute.

Da bilen traff fartsdumpene, lettet bakhjulene og det slo gnister der bilen traff asfalten.

Ikke nok med pepperspray

Først etter rundt 3,5 kilometer stanset bilen. Mannen forsøkte deretter å løpe fra stedet.

Politibetjenten som hadde fulgt etter ham i patruljebilen måtte bruke pepperspray og elektrosjokkvåpen for å få kontroll på mannen.

Ved pågripelsen hadde også to andre politipatruljer kommet til stedet.

LES OGSÅ: Fikk 80.000 kroner i bot etter kjøretur

Rus-cocktail

Blodprøver viste senere at mannen var påvirket av både kokain, ecstasy og klonazepam, også kjent som Rivotril. Sistnevnte tilsvarte alene en alkoholkonsentrasjon i blodet på over 1,2 promille.

Han kjørte dessuten uten førerkort, da han hadde mistet det noen måneder tidligere på grunn av et annet tilfelle av ruspåvirket kjøring.

Kan sone i fotlenke

Mannen erkjente alle forhold han sto tiltalt for. Det førte til en viss straffereduksjon.

Til sammen ble mannen dømt til 45 dagers fengsel, 60.000 kroner i bot samt tap av førerkortet i tre år.

Moss tingrett bemerket samtidig at det er positivt at mannen går til behandling for sine rusproblemer.

– Retten antar derfor at tiltalte kan være i målgruppen for straffegjennomføring med elektronisk kontroll (fotlenke). Det er imidlertid Kriminalomsorgen som tar stilling til dette, etter en eventuell søknad fra domfelte, skriver de i dommen.

LES OGSÅ: Mann ringte Nav og truet med å «gjøre som Breivik»