Har straffet trafikanter 136 ganger her så langt i år

Politiet har stadig trafikkontroller forbi Verket skole i Moss. Det er det god grunn til.

I starten av februar ble fartsgrensen langs Osloveien, fra Tigerplassen og sørover, senket fra 40 til 30 km/t. Senere samme måned hadde politiet en fartskontroll på strekningen. De endte opp med å bøtelegge 19 førere.

Allerede fire dager senere var de tilbake. Da fikk 12 nye førere bot for fartsovertredelser. Siden har det bare ballet seg på.

I løpet av året har enkelte personer blitt tatt i over 60 km/t på strekningen, altså mer enn dobbelt av det som er fartsgrensen.

Ifølge lokalt politi har det til sammen blitt gjennomført 13 trafikkontroller på denne veistrekningen i 2020. Det har gitt 136 skriftlige reaksjoner, i all hovedsak forelegg for fartsovertredelser. Det gir et snitt på over 10 bøter for hver gang de kommer.

Skiller seg ut - i negativ forstand

Senest i forrige uke ble det gjennomført fartskontroller, både på onsdag og torsdag. Vi ble med Utrykningspolitiet (UP) på onsdagens kontroll. Allerede den første halvtimen hadde de gitt ut syv bøter.

Totalt ble det registrert 11 lovbrudd under fartskontrollen denne dagen. Den høyeste målte farten var 49 km/t. Alt over 56 km/t er nok til førerkortbeslag.

– Vi kommer ikke til å gi oss før det kommer en nedgang i fartsovertredelser her, sier Ola Evensen, gruppeleder i UP-distrikt 1 Øst.

Han jobber med trafikkontroller på en rekke steder i distriktet. Osloveien utenfor Verket skole er et av de stedene i mossedistriktet hvor det blir gjort flest overtredelser, ifølge ham.

Osloveien blir hyppig brukt av både skole- og barnehagebarn. Ola Evensen, gruppeleder i UP-distrikt 1 Øst, sier de får mange bekymringsmeldinger om trafikken av beboere i nærområdet. Osloveien blir hyppig brukt av både skole- og barnehagebarn. Ola Evensen, gruppeleder i UP-distrikt 1 Øst, sier de får mange bekymringsmeldinger om trafikken av beboere i nærområdet.

LES OGSÅ: Mindreårig gutt kjørte av veien i 154 km/t

Har testet ut ulike tiltak

Dette er grunnen til at politiet stadig vekk kommer tilbake. I tillegg får de mange henvendelser fra beboere i nærområdet, som er bekymret for trafikksikkerheten på stedet.

Under onsdagens fartskontroll dukket flere av dem opp og ga støttende ord til politifolkene.

Foruten hyppige politikontroller, har det også blitt satt ut midlertidige fartsmålingstavler ved Rema 1000-butikken i løpet av året. Bane NOR har dessuten satt ut trafikkvakter ved fotgjengerfeltene, i forbindelse med jernbaneutbyggingen og den økte lastebiltrafikken det gir. Likevel fortsetter det å deles ut bøter langs strekningen.  

– Dette er en 30-sone, så da skal det ikke så mye til. Folk følger ikke med, sier Evensen.

Han håper mer bevisstgjøring om situasjonen vil få tallene ned.

LES OGSÅ: Nordmann unngikk tap av førerkort fordi han er bosatt i Sverige