HappyHand gir hele overskuddet til Krisesenteret

– Det er en fantastisk gjeng som står på og ønsker å hjelpe til. Dette prosjektet er tuftet på dugnadsånd og ønsket om å bidra til lokalmiljøet, forteller Pia Nielsen, leder for HappyHand.

Adventistkirken i Moss driver bruktbutikken HappyHand i Skoggata 2. Gjennom frivillig arbeid og donasjoner tilbyr butikken det meste; for eksempel klær, pyntegjenstander, møbler og andre duppeditter. Og etter at husleien er betalt, gis alt av overskudd til veldedige formål - presumptivt til lokale organisasjoner. 

- En fantastisk gjeng 

– Vi er utrolig takknemlige for alle som står på for at butikken kan holdes gående. Vi er 25 faste og flere andre frivillige som bidrar til dette prosjektet, sier Carsten Jørgensen, økonomiansvarlig for HappyHand.

– Det er en fantastisk gjeng som står på og ønsker å hjelpe til, selv om de fleste fremdeles er i jobb. Uten dem ville vi ikke klart det. Dette prosjektet er tuftet på dugnadsånd og ønsket om å bidra til lokalmiljøet, fortsetter Pia Nielsen, leder for HappyHand.

Krisesenteret mottar stort beløp 

I forbindelse med et solid overskudd i juni, gis hele 50.000 kroner til Krisesenteret i Moss.   

– Jeg ble veldig glad da jeg fikk beskjeden om at Krisesenteret får dette store beløpet av HappyHand. Pengene vil brukes på en todagers ferietur til Hunderfossen for dårligstilte familier. Dette er familier som sliter økonomisk, med veldig lite å rutte med og problematiske boforhold. Vi har også planer om en tur til Tusenfryd. I tillegg har Krisesenteret en rekke andre uvurderlige tilbud som pengene kommer til å gå til, forteller Irene Lillejord. 

Krisesenter tilbyr et bredt spekter av tjenester. En døgnåpen telefon for råd, støtte og veiledning drives, og det arrangeres midlertidig botilbud for trengende. Hjelp til sikring av inntekt og å skaffe bolig er dessuten noe Krisesenteret bistår med.

Mange kontakter senteret for foreldreveiledning knyttet til voldsutsatte kvinner og barn, eller rett og slett støttende samtaler i løpet av en traurig hverdag. Det er også mange som kommer for å rådføre seg med senteret, og får bistand til å komme i kontakt med advokat, trygdekontor, lege eller diverse øvrige sosialtjenester.

- Imponert 

Ordfører Hanne Tollerud overvar overrekkelsen av pengene og skryter av HappyHand:

– Jeg er imponert over størrelsen på prosjektet. Det var som å komme til en oase da jeg ankom, med musikk og mange smilende mennesker. Prosjektet er som et kinderegg: Dette er drevet av ren idealisme fra dere frivillige, og avkastningen kommer så mange trengende til gode. Og ikke minst, dette er en sosial arena som jeg er sikker på at mange setter pris på, poengterer Tollerud.