Annonse
I GANG: Her står fylkesvaraordfører Siv Jacobsen for den offisielle starten på en epoke med biogass-drevne busser i Østfold. Til høyre, mosseordfører Tage Pettersen.

Gir gass med biogass

Fra lørdag ruller 36 nye biogass-busser ut i Østfold.

Annonse
Moss

Av Sigmund Haugedal

Det er Østfold fylkeskommune som står bak satsingen på biogass som drivstoff for 36 nye busser i mosseregionen – Moss, Rygge og Våler – fra i morgen av. Miljøtiltaket vil langt lavere utslipp av blant annet sotpartikler og nitrogenoksid enn dagens busser.

- Avtalen er en viktig satsing for å bidra til å bygge opp et marked for mer miljøriktig drivstoff i regionen. Bussene støyer også mindre. Dette vil merkes som en forbedring, særlig i tettbygde strøk og i bygater, skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

Startet for 14 år siden

Det er imidlertid ikke første gang dette prøves ut. Østfold startet allerede for 14 år siden med utprøving av biogassbusser i Fredrikstad og har i dag 105 gassbusser i drift i Nedre Glomma.

Den nye avtalen er inngått mellom fylkeskommunen og Nettbuss AS for drift av busstilbudet i mosseregionen fram mot 2025.

Nettbuss vil være blant de første som tar i bruk biogass som drivstoff i klasse 2 busser som vil benyttes på langruter og i skolebarntransport

Annonse