Fem elever ved Bytårnet skole har fått påvist koronasmitte

Det siste døgnet har Moss registrert ni nye smittetilfeller i kommunen.

Fem av de smittede er under 18 år. Samtlige av disse er elever på Bytårnet skole.

Ifølge kommunen er smittekilden deres nærkontakter i egen husstand. Altså skal de ikke ha blitt smittet på selve skolen.

Som følge av det siste døgnets nye smittetilfeller, er ytterligere én klasse på Bytårnet satt i karantene. Totalt er nå 90 elever og ansatte ved skolen i karantene.
 
– Vi følger situasjonen på Bytårnet tett, men så langt har vi ikke sett noen videre spredning mellom elevene ved skolen. Det vi ser er at nærkontaktene og smittekilden er utenfor skolesituasjonen, sier kommuneoverlege Kristian Krogshus.

Nytt smittetilfelle på Moss Voks

Blant de fire andre smittetilfellene, er det én elev ved Moss Voks.

Det har ikke medført at flere elever eller ansatte er satt i karantene. Det betyr at det fortsatt er 12 elever og ansatte fra Moss Voks i karantene.

Kommunen presiserer fredag at karantenetiden er fram til og med 26. november, og ikke 28. november slik de opplyste om torsdag.

Blant de ni nye smittetilfellene i Moss, er smittekilden ukjent i kun ett av dem.

Det totale antallet som har fått påvist korona i Moss gjennom hele pandemiperioden er nå 336. Se utviklingen av antall nye smittetilfeller her:

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Moss Dagblad og resten av Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.