Et nytt smittetilfelle i Moss

Det er påvist et nytt smittetilfelle i Moss det siste døgnet. Den smittede har vært i kontakt med de to som fikk påvist koronasmitte 14. juli.

– Den siste personen som har fått påvist smitte er ikke ansatt i Moss kommune, opplyser Anastassia Dyrkorn, kommunikasjonsrådgiver i Moss kommune.

Grundig kartlagt

Hun forteller at det er god kontroll på situasjonen, og at nærmiljøet til de to som fikk påvist smitte for et par dager siden, er grundig sjekket.
- Det er høyst sannsynlig at en av dem som fikk påvist smitte 14. juli, hadde med seg smitten fra utlandet. Miljøet rundt vedkommende ble kartlagt umiddelbart, og det er gjort tiltak for å unngå ytterligere smitte.  Det er nå totalt 105 personer som har fått bekreftet koronasmitte i Mosseregionen,
- Frykter dere en ny smitteoppblomstring?
- Nei, men det forutsetter at alle opprettholder smittevernreglene, sier Anastassia Dyrkorn.
Det er tatt 31 prøver siste døgn, hvorav 4 er barn, en er av helsepersonell, en er av lærere og en er av barnehageansatte. Moss kommune venter nå svar på 42 prøver.

9001 i Norge

I Norge er det registrert 9001 smittetilfeller pr. 16. juli. Av disse er 2493 fra Viken. På verdensbasis er det 580.000 mennesker som har dødd som følge av covid-19.