Erik Watndal med VM-sølv i skeet

Lerdueskytteren Erik Watndal fra Moss tok sølv i VM i skeet fredag. Amerikanske Vincent Hancock vant.

– Dette er en helt spesiell prestasjon. Erik har vært borte fra sporten i ti år, men begynte å satse igjen for to år siden ved siden av familielivet. Nå står han igjen med sølv i EM og VM i år, og har sikret Norge en kvoteplass i skeet i OL i 2020, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund.

39-åringen fra Moss skjøt totalt 122 treff av 125 mulige i den innledende skytingen. Han kom i omskyting om en finaleplass, og sikret seg en plass blant de seks beste.

«Nå eller aldri»

Best i kvalifiseringen var amerikanske Vincent Hancock. Han tangerte verdensrekorden med 125 av 125 mulige treff. I finalen bommet han bare en gang på de 60 skuddene. Det var tangering av verdensrekorden.

– Vi var sju stykker som måtte ut i omskyting, og jeg gikk ut sist. Mens de andre begynte å bomme, følte jeg at jeg hadde kontroll hele veien, sier Watndal selv via sportssjefen.

I finalen bommet Watndal på sin tiende due. Han bommet også fire ganger til og endte opp med 55 treff av 60 mulige.

– Jeg sa til meg selv «dette skal du ikke la gå fra deg, det er nå eller aldri». Kvoteplass til OL og en VM-medalje var det jeg gikk for, og jeg var veldig offensiv i finaleskytingen, fortsetter Watndal.

Watndal

Skeetskytter Erik Watndal satser mot OL ved siden av full jobb og familieliv. Her sammen med tvillingsønnene sine. FOTO: Privat

Fullklaff på første forsøk

Watndal tok i august sølvet i EM. Da ble danske Jesper Hansen for sterk. Kvoteplassen han nå har sikret Norge i OL i Tokyo må han kjempe videre for å fylle selv.

– Det var veldig viktig å sikre den første OL-plassen på første forsøk. Akkurat nå er Erik best av våre, og han får den plassen hvis han fortsatt er best når vi nærmer oss OL. Og så kommer det flere muligheter til å sikre ytterligere plasser det neste året, sier Tor Idar Aune.

Det var for øvrig Hancock som snøt Tore Brovold for OL-gullet i Beijing i 2008.

Jørgen Engen og Jonas Filtvedt traff bare 118 og 113 duer og havnet langt nede på listen.

I lagkonkurransen endte det norske laget helt nede på 14.-plass med 353 treff. Frankrike var best foran Italia og Russland.

(Dagsavisen/NTB)