En person smittet ved Peer Gynt Helsehus

Det er én person som har fått påvist smitte med koronavirus i Moss det siste døgnet, og den smittede er beboer ved Peer Gynt Helsehus.

– Dette er en voksen person, og hadde hatt nærkontakt til et kjent smittetilfelle i en annen kommune før vedkommende kom til oss. Den smittede ble umiddelbart satt i karantene da vi ble kjent med vedkommedes nærkontakt. Da den smittede beboeren  fikk påvist covid-19 selv, ble vedkommende satt i isolasjon. Det er et strengere tiltak enn karantene, sier kommuneoverlege Kristian Krogshus.

God oversikt

- Betyr det at dere har kontroll på situasjonen ved Peer Gynt Helsehus?
- Ja, vi har god oversikt. Som følge av smittetilfellet, er to ansatte definert som nærkontakter og satt i karantene. Det er ingen andre beboere eller pasienter som er definert som nærkontakter eller satt i karantene som følge av dette, sier kommuneoverlegen.
Han forteller at det er for tidlig å teste de to ansatte ennå.
- Hvorfor?
- Hvis vi tester for tidlig, er det fare for at testen blir negativ, selv om testpersonene er blitt smittet. Da kan vi risikere en falsk negativ test.
- Ser du en fare for at flere utbrudd ved sykehjem og helsehus?
- Vi ønsker selvsagt ikke at omsorgsboliger, sykehjem eller helsehus blir rammet. Med de tiltak som er satt inn ved slike institusjoner i Moss, så har vi en ganske god oversikt. Det er betryggende å vite at det ble reagert tidlig på det tilfellet vi nå fikk ved Peer Gynt.

Faren er ikke over

- Kan du nå se en utflating av smitte-epidemien i Moss?
- Det er det nok for tidlig si noe om. Det kan være forsinkelser fra sykehuset når det gjelder testresultater, og det kan være en tilfeldighet at det kun ble et smittetilfelle det siste døgnet. Så faren er ikke over.
Oppfordringen til byens innbyggere er fortsatt å holde god avstand, være nøye med håndhygiene, begrense kontakten med andre mennesker og bruke munnbind der det ikke er mulig å holde en meters avstand, sier Kristian Krogshus.