Egil (81) fikk endelig se sitt kjære Tottenham

Og hvilken debut det ble! Råde-karen Egil Sigvart Johansen satt ringside da Spurs serieåpnet med 3-1-seier mot Aston Villa.

En gang som tenåring på 1950-tallet startet den lange reisen med favorittlaget i England, for Spetalen-mannen som ble født året før 2. verdenskrig begynte. Siden har fotball bare handlet om FFK og Tottenham for Egil Sigvart Johansen.

– Jeg husker ikke hvorfor det ble akkurat Tottenham, men de har jo alltid spilt fin fotball. Minnet som likevel sitter sterkest i, er da Erik Thorstvedt gjorde den forferdelige blemma hvor ballen forsvant mellom fingrene hans, da han debuterte i Tottenham-målet i 1989. Men gutten (Thorstvedt), han rettet jaggu opp inntrykket etterpå, erindrer Johansen.

LES OGSÅ: Rashford straffet Chelsea – 4-0 til Solskjærs Manchester United i premieren

Som gave til 80-årsdagen 8. mai i fjor, ble den lettrørte fotballsupporteren en smule våt i øyekroken. Da skjønte han at guttedrømmen skulle gå i oppfyllelse – dårlig til bens, som han var blitt.

– Jeg har alltid drømt om å se Tottenham på White Hart Lane. Det rakk jeg ikke, men den nye arenaen Tottenham Hotspur Stadium ble ingen dårlig erstatning. Jeg har lett for å grine, og det kom noen tårer, da, forteller Johansen om da datteren Kirsti Nelvik Antonsen og andre slektninger og venner hadde bidratt i en kronerulling for at han skulle få drømmen oppfylt.

ENDELIG PÅ PLASS: Egil Sigvart Johansen (81) fra Spetalen i Råde fikk se favorittlaget Tottenham for første gang, da de hvite startet Premier League-sesongen hjemme mot Aston Villa i helgen som var. Johansen (2 fra venstre) sammen med nevøen Rolf William Hansen (fra venstre) og nevøens sønner, Bård og Are Hansen.
Foto: PRIVAT

Til London reiste han med nevøen og hans to sønner. Nå i helgen fulgte de Premier League-åpningen da nyopprykkede Aston Villa besøkte Tottenhams arena, og det ble nervepirrende for 81-åringen. Gjestene tok ledelsen etter ni minutter.

– De fikk en i fleisen tidlig, men jeg beroliget meg selv med at jeg har da vært med på sånt før, både med FFK og landslaget. Så kom utligningen bare 20 minutter før slutt, og kreative Christian Eriksen kom inn og endret kampbildet slik at målmaskinen Harry Kane kunne banke inn to mål til på slutten. Da trodde jeg tribunen hadde "detti" ned. Det var enormt. Nei, det er en begivenhet jeg kommer til å ha med meg til jeg kommer opp til St. Peter, slår Johansen fast, og røper at nettopp Eriksen og Kane er hans to favoritter i laget.

DAGSAVISEN SPÅR: Liverpool vinner ikke ligaen denne sesongen heller

Johansen har forventninger om at laget, som forrige sesong fikk en knepen fjerdeplass i Premier League, skal bite godt fra seg også i år. Samtidig er han realistisk.

– De har forsterket laget, og ender vel blant de fire i toppen denne sesongen også. Jeg satser på det. Men jeg tror ikke de går helt til topps, konkluderer han.

I gamle dager var det Glenn Hoddle som varmet Johansens Tottenham-hjerte mest.

– Hoddle var en fin type, en gentleman på banen. Og veldig god.

LES OGSÅ: Kråkerøy-bosatte Bergdølmo venter tålmodig på drømmejobb i fotballen (Demokraten+)

Men det ble aldri noen kamp på Johansen.

– Jeg var innom en kamp mellom Liverpool og Everton i 1955, da jeg var ute som hvalfanger. Og i 70-årsgave ble jeg sendt på Manchester United-kamp av de fem døtrene mine. Men det var jo ikke det laget jeg ville se, humrer han.

Og avslutter:

– Nå har guttedrømmen gått i oppfyllelse.