Dro munnbind og marihuana opp fra underbuksa

Snuta til narkohunden Jacko-O fant veien direkte til polakkens skritt, og slik valgte mannen å legge kortene på bordet hos tollerne.

Tollerne på Svinesund stanset en norskregistrert buss med polske arbeidere på vei til Norge 28. mai.

En polsk arbeider på vei til Norge ble avslørt av tollernes narkohund da han fraktet et hjemmelaget munnbind og marihuana i underbuksa.
Foto: Tolletaten – Det er ikke uvanlig at utenlandske arbeidere fraktes sammen i en buss fra Sverige til Norge, men tollerne fant i dette tilfellet grunn til å gjøre et søk med hund i bussen. Det ga raskt resultater, forteller kontorsjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted.

LES OGSÅ: Narkohunden snuste fram 50 kilo amfetamin

Narkohunden Jacko-O har gjort store og små funn før, og førte snuta denne ettermiddagen målrettet opp mellom bena på en av mennene på bussen.

– Han ble tatt til side inn på et egnet rom, slik prosedyre er, og la selv kortene på bordet. Der dro han opp et hjemmelaget munnbind fra underbuksa. I dette munnbindet hadde han pakket 29 gram marihuana, som han fortalte at var til eget bruk. Dette var et mindre funn, men saken gikk selvsagt videre til politiet, forteller Grandahl.

LES OGSÅ: «Støvsuger» viste seg å være 40.000 sigaretter