Dømt til fengsel for å ha påført sin seks uker gamle datter to brudd i armen

Mannen i 40-årene hevdet det var et uhell, og erkjente ikke straffskyld. I Fredrikstad tingrett ble han likevel dømt til fem måneders ubetinget fengsel.

Ifølge den ferske dommen oppsto skaden i august 2018, da mannen var alene med den seks uker gamle datteren.

Datteren ble kjørt til legevakt, og deretter Sykehuset Østfold, der det ble konstatert to brudd i underarmen.

Les også: Fredrikstad-mann i 20-årene tiltalt for seksuelle overgrep mot flere barn

– Utelukker uhell

Faren skal i politiavhør flere ganger ha endret forklaring om hvordan skaden oppsto, men har hele tida hevdet at det var et uhell. Dette opprettholdt han også i retten, og erkjente seg ikke straffskyldig.

«Tiltaltes mange ulike forklaringer svekker hans troverdighet betydelig», heter det blant annet i dommen fra Fredrikstad tingrett.  

Under rettsbehandlingen av saken ble det også ført flere sakkyndige vitner, som mente mannens forklaringer ikke samsvarte med skadene den seks uker gamle datteren hadde fått.

«Det er for retten ikke mulig å si nøyaktig hvordan skaden har skjedd. Dette er imidlertid ikke avgjørende. Retten legger til grunn at skaden er blitt påført ved at tiltalte har utøvd vold mot fornærmedes arm. Etter rettens syn kan det utelukkes at det er tale om et hendelig uhell», står det videre i dommen.

Les også: Traktorfører dømt etter dødsulykke i Fredrikstad

Ankes ikke

Som følge av dette fant retten grunn til å finne mannen skyldig i grov kroppskrenkelse. Det legges særlig vekt på at fornærmede i saken var et spedbarn, som var fullstendig forsvarsløst.

Mannen i 40-årene ble dømt til fem måneders ubetinget fengsel, i tråd med påtalemyndighetens påstand. I tillegg dømmes han til å betale en oppreisningserstatning på 40.000 kroner til datteren, og 5.000 kroner i saksomkostninger.

Mannens forsvarer, advokat Lars Dahlback, opplyser til Demokraten at dommen ikke vil bli anket.

– Utover det har jeg ingen kommentarer, da dette var en spesiell sak som berører personlige forhold, sier Dahlback.

Les også: Kvinne dømt for å ha kjørt elbilen sin tom for strøm