Digital 1. mai i Moss Dagblad

I forbindelse med 1. mai intervjuet journalist Paul Norberg ordfører Hanne Tollerud og leder Grete Olsen i LO Moss.

Det lokale innslaget med Hanne Tollerud og Grete Olsen ble strømmet på våre Facebook-sider en halvtime etter at LOs hovedsending ble avsluttet.

Her kan du se hele innslaget.

I samtalen med de to lokale lederne, ble det et tilbakeblikk på 1. mai-historien, en vurdering av de viktigste sakene for arbeiderbevegelsen i nåtida, og det var også meningen å løfte blikket i et forsøk på å skue litt inn i framtida. Den lokale sendingen varte i en halvtime. Det er LO i Moss og omegn, i samarbeid med Arbeiderpartiet, Rødt, Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne og Senterpartiet, som skal sto for den digitale 1. mai-feiringen for mossedistriktet.

En annerledes 1. mai

LOs hovedsending fra Oslo varte i tre timer fra klokka 11.00. Koronapandemien har tvunget arbeiderbevegelsen til å tenke nytt, og LO la opp til et omfattende digitalt program på 1. mai. Det ble kulturinnslag fra Østfold, og det ble også sang og musikk av Ole Paus og Sosialistisk Kor. Ap-leder Jonas Gahr Støre, LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, SV-leder Audun Lysbakken og Rødt-leder Bjørnar Moxnes sto for appeller og hilsninger.

Det ble også lagt opp til et digitalt talkshow der Gro Harlem Brundtland (Ap), Torbjørn Berntsen (Ap), Ina Libak (AUF), Tonje Brenna (Ap) og Kristin Halvorsen (SV) var med.

Det ble ingen demonstrasjonstog på 1. mai i år, men LO og lokalorganisasjonene tok initiativ til en stor digital feiring med paroler og appeller.

Den første markeringen av Arbeidernes internasjonale kampdag i Norge ble gjennomført i 1890. Dette er første gang det ble en digital feiring av dagen.