Deler ut gratisbilletter til fattige barn

Illusjonisten Alexx Alexxander besøker Moss til helgen. Da skal 30 av setene fylles opp av barn og foreldre, som normalt sett ikke ville hatt råd til å være der.

Det er ikke det at prisene på billettene er unormalt dyre. Det er bare det at mange i Moss ikke har penger å avse til kulturarrangementer. Det kan Cecilie Aas Roos i den frivillige organisasjonen «Hjelp oss å hjelpe» skrive under på.

– Det er mange som sier at det ikke finnes fattigdom i Norge. Det er trist at folk fremdeles tror at det er slik, for det stemmer ikke. Vi opplever et økende behov for oss her i Moss, sier hun.

Organisasjonen hun er en del av hjelper vanskeligstilte mennesker, primært gjennom donasjoner. De samler blant annet inn mat på ulike kjøpesentre og har en egen innsamlingsaksjon i forbindelse med juletider. De opplever størst pågang blant barnefamilier.

LES OGSÅ: – Jeg kjenner foreldre som gir mat til barna sine og bare drikker vann selv, for å skjule sulten

Tok selv kontakt

Det er nettopp dem som illusjonisten Alexx Alexxander nå retter seg mot. I forbindelse med forestillingen på Parkteatret lørdag, har han valgt å gi bort 30 av billettene til familier som «Hjelp oss å hjelpe» kjenner til i Moss og omegn.

– Dette er familier som aldri får vært med på noe, sier Roos.

Roos, som er én av organisasjonens to frivillige i Moss, møtte først Alexx Alexxander etter et show i 2015. Siden da har de holdt kontakten. Illusjonisten har blant annet sendt gaver til Hjelp oss å hjelpes juleinnsamling. Nå har han nok en gang stilt opp.

– Jeg ble helt paff da teamet hans tok kontakt. Jeg blir helt slått i bakken av å se denne typen godhet som mennesker viser. Det er helt fantastisk, sier Roos.

Gjensidig glede

Alexx Alexxander forteller at Moss kulturhus, som arrangerer forestillingen på Parkteatret, ikke var vanskelige å be da han ville gi bort de 30 billettene. Hans ønske er å gi barna som kommer fra lavinntektshjem en opplevelse utenom det vanlige.

–  For min del er dette en liten ting å gjøre, men jeg vet det vil bety mye for dem, sier han.

Han reiser noen ganger rundt på sykehus og andre institusjoner, og møter barn som har ulike utfordringer i livet. Han vet derfor godt hvor mye det kan bety for unge å få tankene bort fra det hverdagslige og i stedet oppleve noe magisk.

Samtidig betyr det mye for ham å vite at publikum nyter showet.

– Forestillingene mine hadde ikke vært noe uten menneskene som kommer. Jeg får mye tilbake fra dem, sier han.

Etter hvert show tar han seg tid til å møte publikum.

– Tiden etter er nesten viktigere enn showet. Jeg sier meg ikke ferdig før det er helt tomt, selv om det noen ganger tar noen timer, smiler han.

LES OGSÅ: Hvert 6. barn i Moss kommer fra en lavinntektsfamilie (DA+)

– Én kan ikke hjelpe alle, men alle kan hjelpe én

Han håper hans lille bidrag vil være til inspirasjon for andre.

– En ting er å kunne dele ut noen gratisbilletter, men budskapet er vel så viktig. Det er så lite som skal til for å glede andre, sier han.

Det er Cecilie Aas Roos helt enig i.

– Én kan ikke hjelpe alle, men alle kan hjelpe én, sier hun.

Tårevåt beskjed

Roos forteller at det er mange familier som får opplevelseskort fra Nav, et fritidskort som gir barn og unge adgang til kultur- og fritidsaktiviteter i kommunen. Noen faller likevel utenfor.

– Det er mange som ikke får det, fordi de tjener for mye, men likevel ikke nok til å kunne glede seg til arrangementer som dette, sier hun.

Noen av familiene har allerede fått beskjed om at de kan bli med på forestillingen. Det var en hyggelig beskjed for Roos å kunne formidle.

– Det ble veldig tårevått, forteller hun.

Forestillingen går på Parkteatret lørdag kl. 19.00. De to foregående gangene Alex Alexxander var i Moss, var det til fulle saler.

LES OGSÅ: Denne historien fra 2018 husker en av de frivillige i Hjelp oss å hjelpe spesielt godt