Mossekråka er vår 2

Det er en stor skam at noen i det hele tatt tenker på å ødelegge skulpturer som så mange av oss setter så stor pris på.

Ivar Ernø
Jeløy

 

Det er bare 14 dager siden Moss Avis viste et flott bilde av den store minnesteinen i gågaten med Moss’ gamle byvåpen i gult på rødt – strålende mot oss! Et tidløst minne om Chr. Stenersens 20-årige kamp for at vi skulle få et nytt byvåpen. Mer skulle visst ikke til enn et bilde før suvenirjegere var på ferde igjen og ødela denne stolte skulpturen.

Det er en stor skam at noen i det hele tatt tenker på å ødelegge skulpturer som så mange av oss setter så stor pris på. Enda verre er det at noen går løs på den med hammer og tang for å tilegne seg platen med byvåpenet på. Platen var både stiftet og limt til steinen, og det må ha vært en skikkelig jobb å få den av. Og kanskje ble den ødelagt òg. Hvilken hensikt har det da å gå løs på en skulptur?

Jeg tror ikke det er noen fra Rygge som har gjort dette. Vi har jo fått et nytt byvåpen fra Rygge, og etter at vi har sett den fine gullsporen i Moss by- og industrimuseum, har vi vel alle ganske fort blitt glad i det nye byvåpenet. Nei, her har det vært rene vandaler på suvenirjakt som har ødelagt skulpturen, og mon tro når de vil vise sine venner det flotte klenodiet de har brakt hjem til sitt private rede.

De har stjålet, de er tyver! Noe å vise sine venner? Eller kanskje det fine kråkebildet bare blir skjøvet inn under sengen, så ingen skal finne ut hvem det var som ødela kunstverket i gågaten. Vårt alles kunstverk! Stjålet fra byens borgere som nå må betale for et nytt kråkebilde! Klarer de å forstå hva de egentlig har gjort, både denne gang og den forrige gangen da det originale skiltet ble stjålet i oktober 2018?

Skam over slike mennesker, og la oss få kråkeskiltet tilbake straks! Det er dyrt! Og det er fellesskapets penger! Bautaen med det gamle byvåpenet skal ingen tøyse med!