Kulturen blomstrer i Moss

LEDER: Det er noen ganger på sin plass å minne byens befolkning på det rike kulturtilbudet i Moss. For vi opplever ofte at Moss blir snakket ned.

Moss er en kulturby. Ved inngangen til 300-årsjubileet i 2020 blir det åpning av det nye Parkteatret. Samtidig som Moss by fyller år, skal Moss og Rygge slå seg sammen til en kommune, og Rygge kirke fyller 900 år. Alt dette skal feires gjennom hele 2020, og foreløpig er det planlagt 240 arrangementer. Hele programmet blir presentert torsdag 28. november på Verket scene.

Alt er lagt til rette for at det skal bli et storslagent jubileumsår. Det skyldes blant annet at Moss har svært gode kulturtradisjoner å bygge på. De mange kunstgalleriene er kjent over hele landet. Og kunstbiennalen Momentum har også et sterkt internasjonalt navn.

Parkteatret har vært en bastion for kulturaktiviteter i flere tiår, og i 2020 gjenåpnes lokalene i ny drakt. Det nye Parkteatret får et moderne lydanlegg der publikum skal få den samme lydopplevelsen, uansett hvor de sitter i salen. Verket Scene har på kort tid fått en solid konsertstatus, og det samme gjelder Moss kirke- og kultursenter, som også inviterer til foredrag og debatter om både kunst, kirke og ytringsfrihet. Allaktivitetshuset på Skarmyra er en levende møteplass med en rekke forskjellige arrangementer gjennom hele året.

Det er noen ganger på sin plass å minne byens befolkning på det rike kulturtilbudet i Moss. For vi opplever ofte at Moss blir snakket ned. Det negative har lett for å spre seg, spesielt i sosiale medier. Det er også på sin plass å gi honnør til distriktets politikere, som har laget et rammeverk som gjør det mulig å satse på barn og unge, blant annet ved Moss kulturskole. Og ved de større scenene er det mange aktører som stadig sørger for at et stort antall av landets mest kjente artister synes det er stas å spille i Moss. Nå ser vi fram til at Moss kulturhus, som er en ny og spennende virksomhet, blir prioritert i det første budsjettet for Nye Moss. Det blir lagt fram torsdag 31. oktober.